måndag 2 mars 2015

Maggie Smith lämnar Downton Abbey. Eller Downton Abbey lämnar oss ...

Violet lämnar Downton Abbey.

Den populära kostymserien Downton Abbey kan få ett slut efter nästa säsong.
Maggie Smith i rollen som änkegrevinnan, bekräftar för Sunday times att hon lämnar serien.
– Såvitt jag vet måste min karaktär vara 110 år nu, vi befinner oss i det sena 1920-talet, säger hon till tidningen.


Om hon bara skämtar eller inte är oklart, men Maggie Smith, 80, som spelar ”Downton Abbeys” kanske mest populära karaktär änkegrevinnan Violet Crawley verkar klar att lämna serien. Tidsmässigt befinner sig kostymserien i sent 1920-tal och det har ryktats om att den sjätte säsongen av ”Downton Abbey” ska bli den sista.
– De säger att det är den sista säsongen och jag kan inte se hur man skulle kunna fortsätta, säger Smith i en intervju med Sunday times.
Tidigare har det bekräftats att seriens skapare Julian Fellowes nya serie ”The gilded age”, om societetsfamiljer i 1880-talets New York, kommer att ha premiär på amerikanska NBC i höst. Fellowes har tidigare sagt att när den nya serien börjar sändas är det slut med ”Downton Abbey”. Fans har alltså all anledning att vara oroliga.

Ogillar selfies

Maggie Smiths karaktär är fansens älskling och även om Smith varit i offentlighetens ljus ända sedan 1960-talet är hon inte helt nöjd med uppmärksamheten, berättar hon i intervjun. Speciellt inte när folk kräver att hon ska posera i selfies.
– Det som är hemskt är att det brukade bara handla om autografer, men nu vill alla ta bilder. Du börjar känna dig som en sådan där person som förr i tiden trodde att fotografier stal din själ. Det finns inget som går upp mot lite privatliv, men snart är det helt ute. Ingenting är privat längre, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.