måndag 23 mars 2015

FILM: Chef - Ett gediget, välsmakande mästerverk av Jon Favreau

En film som gör dig hungrig!

"Chef" handlar inte om en bossig svensk chef utan  en amerikansk, charmig kock, spelad av Jon Favreau. Favreau har skrivit, regisserad och spelar huvudrollen.

Man kan se klara paralleller mellan filmvärlden och matvärlden. Är stort alltid bättre? Är det inte bättre att laga GOD mat med hög kvalitet och sälja från en "food van" än att vara anställd stjärnkock på en snobbig resturang och servera pyttesmå, snobbiga portioner till extremt rika människor? OCH att inte ha någon kreativ frihet alls, att förnya sig och för att testa sina egna drömmar?

"Chef" ger ett klart och tydligt svar för den kulinariska världen - och levererar en kreativ och ovanlig film som slår storspektaklet Iron Man med hästlängder!

Stort och dyrt är inte alltid bättre. Eller mer kreativt.

Men även här vimlar det av stjärnor i birollerna: Robert Downey Junior (alias Iron Man), Scarlet Johansson, Dustin Hoffman, Sofia Vergara ...  och Oliver Platt som en riktigt rolig matkritiker.

Den här filmen är en måste-se-film!

Inspelad på autentiska platser, INTE i studio och INTE med CGI, är den en hyllning till maten, kreativiteten och en alldeles underbar road trip!

Regi: Jon Favreau
Titel: Chef
Medverkande: Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Emjay Anthony,
Scarlett Johansson, Dustin Hoffman , Sofía Vergara, Oliver Platt
USA, 2014
Universal Sony Pictures Home EntertainmentInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.