tisdag 3 mars 2015

FILM/TV: Sofia den första - Den förtrollade festen

Spegel spegel på väggen där ...

Upptäck magin omkring dig! Följ med Sofia på årets kalas!

Alla kungligheter från Förtrollnias närmaste kungariken har anlänt för att se en fantastisk magisk föreställning, som inleds med att Fredrik trollar fram en festmåltid. Därefter förvandlar han den stora balsalen till lustiga huset med magiska speglar. Men innan allt det roliga börjar, så tar sig fröken Nässla in, förklädd till en häxa, och försöker stjäla Sofias magiska amulett. Kan Sofia stoppa hennes onda plan innan det är försent? Kanske…med lita hjälp av Snövit, som påminner Sofia om hur viktigt det är att lita på sina instinkter. Den förtrollade festen är fylld med musik och spänning – plus ytterligare fyra förtrollade avsnitt!


Som alltid i sofia serien är kaninen rolig, Bailywick är hjälpsam och klantig ... och onda makter vill ha tag på Sofias amulett. Den här gången är två magiska kombattanter igång samtidigt.

Snövit dyker upp som "gästskådespelare" i ett avsnitt som är fullt av magiska speglar (mycket passande!)

Men det allra bästa avsnittet är faktiskt ett väldigt vanligt och normalt avsnitt. Det handlar om att fixa en tebjudning och Sofia vill ha något litet och enkelt, Amber förklarar i en sång som sitter som en smäck att "bigger is better" och att alla gästerna kommer att vänta sig något storslaget. Sofia försöker att bli som Amber ... trots att det egentligen inte är hennes stil. Och det lilla tekalaset är något som alla gillar. Till och med Amber. För hon gillar ju Sofia och hennes egen stil.

Den här Sofia volymen är full av massor av kalas - och inget kalas utan kras!
Spegel spegel på väggen där ... Nya sagor med Sofia är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.