tisdag 17 mars 2015

FILM/TV: Reign

Triangeldrama i Frankrike

Love is the most dangerous subject.


På slottet sjuder det av intriger, kärleksaffärer och ondskefulla sammansvärjningar!
Mary Stuart, Skottlands tonårsdrottning, har svårt att hålla känslorna i styr när hon som bäst förbereder sig för giftermålet med den franska kungen.
Politik, passion och högt spel vid hovet bäddar för 22 spännande avsnitt med kungligt skandalös dramatik!

Reign har mycket lite gemensamt med The White Queen. I Reign har ingenting hänt på riktigt, i The White Queen allt.

Det är mer rättvist att jämföra Reign med Merlin, Game of Thrones eller till och med Vampire Diaries. Här finns en Vampire-Diaries-aktig romantisk triangel, Mary slits mellan två halvbröder, en äkta, en oäkta. En ljus, en mörk. Här finns en siare, som låter precis som draken i Merlin. Här finns en massa magi och ett monster i skogen som ständigt kräver blod och blodsoffer, hednisk religion, en ond drottning som får Narnia-häxan att verka sympatisk, och ett slottsspöke som går runt med en säck över huvudet.

Det lär vara förr i tiden i Frankrike, men alla pratar modern engelska och musiken är modern popmusik som skulle platsat i Twilight eller Vampire Diaries serierna.

Som fiktion fungerar Reign utmärkt! Den är rolig, spännande, aktionpackad, generös med övernaturliga element och har ett kanonbra soundtrack!

Det enda man oroar sig för är om det kommer att finnas några intgriger kvar till nästa säsong. Har de inte uttömt det mesta i säsong ett?

Kul att notera: denna serie handlar om Skottland och Frankrike, i fantasytappning, men alla skådespelarna är från USA, Kanada, Australien eller England. Inte en enda från Skottland eller Frankrike.

Men det kanske blir ändrig på detta i säsong två?


1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.