tisdag 3 mars 2015

FILM/TV: Sofia den första - Ett magiskt firande

Sofia och Stampe på äventyr!

Vintern är här! Det må vara den kallaste dagen på hela året, men det råkar också innebära ett varmt och spännande äventyr för Sofia den första!

Det är den mest magiska tiden på året! Det är Sofias första vinterlov i slottet tillsammans med sin nya familj, men när Kung Roland försvinner i en snöstorm måste Sofia leda sin mamma, Hanna och Max på en spännade jakt på en flygande släde för att hitta honom.

Snöstormen virvlar omkring dem, och hoppet är nästan ute när prinsessan Aurora (Törnrosa) visar sig och påminner Sofia om att hennes djurvänner kan vara nyckeln till att hitta hennes pappa och återförena familjen. En magisk högtid är fylld med vinterskoj och ytterligare fyra sångfyllda avsnitt. Att fira högtider med dem man älskar mest är den största gåvan av alla.


Sofia serien har många fördelar - de passar för många olika åldrar, de är inte alltför skrämmande för små barn, och de är så pass roliga att även vuxna kan skratta gott (speciellt om man lyssnar på originalrösterna, där Tim Gunn är väldigt rolig som Bailywick), och de har en massa talande djur, med en tuff macho kanin i spetsen ... och så utspelar de sig i ett fantasyland. Här kan man alltså få njuta av julfirande utan att få en massa kristna moralkakor (som så ofta i amerikanska filmer). "Wazailia" (det uttalas i alla fall så) är fritt från alla religiösa tyngder, och man bara firar för att det är kul.

Varje volym har en  "gästskådespelare" inbjuden, och den här gången är det prinsessan Aurora från Törnrosa som ger stöd och goda råd till Sofia.

Ett av de roligaste avsnitten i serien är när Bailywick ska fira sin födelsedag. Och ett av de mest tankvärda är när Lucinda, den lilla häxan, försöker få kompisar. Hon försöker att trolla "snällt" - men det är inte lätt!

Musiken är kul och medryckande och det är lätt att tralla med!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.