onsdag 11 mars 2015

Den röda pyramiden - Rick Riordans efterlängtade återkomst!


Författare: Rick Riordan
Den röda pyramiden (inbunden)
Kampen kan börja!
Titel: Den Röda Pyramiden
Översättning: Torun Lidfeldt Bager
Förlag: Modernista

En ny serie av författaren till succéböckerna om Percy Jackson är någonting att se fram emot att läsa!

Carter och Sadie är syskon, men väldigt olika, både till utseende och till sätt. Carter är uppväxt i Amerika, har afroamerikansk utseende, är alltid prydligt och nördigt klädd och har rest över hela världen med sin pappa. Sadie är uppväxt i England hos sin mormor och morfar, hon är ljus och blond, pratar med brittisk accent, klär sig hur coolt som helst och bryr sig inte det minsta om muséer och allt annat som Carter är intresserad av. Och så har hon en katt som heter Muffin.

Carter och Sadies pappa, doktor Julius Kane, är en framstående egyptolog, och deras mamma var en känd arkeolog som dog under mystiska omständigheter när barnen var små.

Men en kväll på jullovet ska de få en specialvisning på British Museum, efter stängningsdags. Carter kan inte tänka sig något roligare. Sadie kan inte tänka sig något långtråkigare. Doktor Kane pratar om att ställa något till rätta, och det verkar som om han likt Orfeus tänker ta tillbaka sin fru från de döda.

Men någonting går fel, fruktansvärt fel. Han lyckas släppa loss mer än en av de egyptiska gudarna och Julius Kane sjunker ner i marken i en kista, medan alla i London tror att det gäller ett terrorist attentat. Carter och Sadie är också misstänkta.

Nu måste de fly för sina liv och förhindra Kaos och den hämdlystna  guden Set från att förstöra hela världen.

Hur ska de båda barnen och katten Muffin klarar sig? Det visar sig att de alla har gudomliga superförmågor. Inklusive Muffin.

Det här är ett äventyr som går i halsbrytande tempo, och man har inte tråkigt en enda sekund. Inte ens Sadie skulle kunna klaga på alla skildringar av muséer!

Rick Riordan gör historia coolt och spännande.

Riordans böcker har sålt i över 40 miljoner exemplar enbart i USA och har översatts till ett fyrtiotal språk. Rick Riordan är mest känd för sin om Percy Jackson och har tilldelats tre av genrens mest prestigefyllda priser: Edgar, Anthony och Shamus. Hans senaste serie har även den gjort stor succé går under det samlande namnet Kanekrönikan (The Kane Chronicles). Den röda pyramiden är den första boken i serien. Nu gör Rick Riordan för Egyptens gamla gudar vad han redan gjort för De gamla grekerna. Återupplivar dem med buller och brak och massiva explosioner.

Men eftersom grekiska halvgudar redan går bland oss, varför inte komplettera med ättlingar till de egyptiska gudarna?

En tredje serie skulle kunna handla om vilka som är starkast och vilka som egentligen har greppet om Amerika idag.

Tills dess kan man njuta av Kanekrönikan, som är full av spänning, humor, coola fakta och överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.