onsdag 4 mars 2015

FILM: Lego Super Heroes : Justice League vs Bizarro League

Batman och Superman som motvilliga vänner.

Super Heroes!

Stålmannens virriga klon Bizarro ställer till med oreda vart han än är och skickas därför till en helt egen planet - Bizarrovärlden. Men när Darkseid hotar att förstöra den skapar Bizarro fler ”hjältar” som är som han och Bizarro League blir till! Kommer de två lagen kunna samarbeta för att stoppa Darkseid och rädda galaxen?

Lego Super Heroes : Justice League vs Bizarro League är som allra roligast om man känner till historierna bakom Superman, Justice League, Bizarro ...

Bizarro kom till på 1950-talet, liksom Batmite i Batman serien. Serieskaparna hade insett att man behövde mer humor och mindre blodigt allvar (och kanske mindre våld) för att attrahera efterkrigstidens unga läsare.

Visst kan man ha action och spänning, men gärna med glimten i ögat. Bizarro är ett slags klon av Stålmannen, skapad av Lex Luthor, som ville ha en ond Stålmannen som han kan styra över. Bozarro är alltså ett slags superhjältarnas Frankensteins monster. Helt igenom framställd i labratoriemiljö och ja, han gör sin skapare besviken.

Bizarro vill inget hellre än att vara en hjälte, precis som sin "bror" Superman. Men han ställer bara till det hela tiden och är så klantig. I Lego filmen ovan inleder han med att försöka rädda några barn från en karusell som föreställer en bläckfisk. Superman måste ingripa.

Bizarro skapar i filmen en helt ny Justice League där alla är motsatsen till sina original. Green Lantern ska t.ex. vara världens modigaste - Bizarro versionen av honom är världens fegaste och trollar ständigt fram en grön nalle att gosa med.

På DVD:n finns även en kortare film att avnjuta, med Batmite som "skurk" och fan till både Batman och Justice League. Han sätter dem bara i en dödsfälla för att visa hur duktiga superhjältarna är!
Buren är magisk och står emot ALLA superkrafter som finns! Fast Batmite har inte låst dörren. Så likt vanliga människor kan superhjälterna bara knalla ut ur fällan ...

I filmerna gör man också en stor grej av hur lego funkar. Saker sprängs i luften och kraschar och går i tusen legobitar och byggs upp igen ... Det här är superhjälte-lego-kul som tilltalar de flesta åldrar. För alla har väl en superhjälte i sig - eller ett barn som älskar att bygga med lego!


Titel: Lego Batman: Justice League Vs Bizarro League
USA, 2014
Warner Bros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.