tisdag 3 mars 2015

Ballongfararen - Petrinideckarnas efterlängtade återkomst!

Ballongfararen (kartonnage)
En farlig ballongfärd över Lund!
Författare: Mårten Sandén
Titel: Ballongfararen
Förlag: Rabén & Sjögren

Peter gillar verkligen att gå på loppis. I Lund finns ett oemotståndligt loppis där folk sätter upp bord och säljer saker längs en hel, lång gata. Peters bäste vän Oscar är först inte speciellt intresserad. Är det inte nytt och dyrt måste det vara något fel på det. Men Oscar följer med, för var det inte i en Tintin bok (Enhörningens hemlighet/Rackham den Rödes skatt) som hjälten hittade ett mystiskt skepp på en loppmarknad?!

Ballongfararen parafraserar Enhörningens hemlighet på ett snyggt sätt. Peter hittar inte en modell av ett fartyg utan en modell av en luftballong. Och det är helt klart något mystiskt med den.

Det verkar vara fler än Peter som är intresserad av den ... och de skyr inga medel för att få tag på den.


Vad är det för märkvärdigt med luftballongen? Peter, Petra och Lucy - alias deckarklubben Hemliga ögat - börjar sina forskningar på Universitetsbiblioteket i Lund och därefter går de ut i fält för att få reda på vad skummisarna som är ute efter ballongen egentligen vill ... Det visar sig bli ett farligt företag.

Det här är den senaste delen i Mårten Sandéns omtyckta deckarserie Petrinideckarna. Helt klart en slukarfavorit, och den passar för de flesta åldrar. Miljöskildningarna är noggrant gjorda och det känns hela tiden som om man är på plats i Lund. Och ja, karta medföljer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.