tisdag 3 mars 2015

FILM/TV: Violetta - en ny Disney serie

Lila sensation


Här kommer Disneys globala hit: Violetta!

Disney Channels nya följetong Violetta handlar om Violetta, en tonåring som återvänder till Buenos Aires efter att ha bott i Europa i flera år. Utan sin överbeskyddande pappas vetskap, anmäler hon sig till Studio 21, en framstående dans och musikskola. Här upptäcker hon en helt ny värld med dans, musik och vänskap som hjälper henne att förstå vem hon är och vad hon vill göra. Här upptäcker hon även kärleken i valet mellan två killar: Tomas och Leon.

Man har vissa förväntningar på serien Violetta eftersom upplägget låter som High School Musical --- man väntar sig alltså massor av musik, dans och energi. På hela det första avsnittet kommer Violetta inte ens till Studio 21 och hon träffar "drömkillen" när hon halkar i en lerpöl och han räddar henne så att hon inte blir lerig. Ingen musik, ingen dans och ungarna på skolan verkar ärligt talat varken musikaliska eller intresserade av musik. Kläderna ser heller inte ut som ungt mode utan som om de klätt ut sig till ungar. Det blir inte bättre av dubbningen. Alla talar svenska. Visst, kanske bra för de allra minsta, men nu för tiden ska barn lära sig språk allt tidigare i skolan. Något fel med engelska och spanska och lite text? Som det är nu är allt väldigt osynkat och ljuden passar inte alls ihop med munnarna och gesterna. Och det finns ingen text alls. Vilket inte är speciellt välkomnande för folk med hörselproblem.

Det har nu drivits igenom att svenska filmer ska vara textade på bio. Samtidigt hittar man allt fler DVD upplagor som är NYA och INTE har text på något språk alls. Vilket är ett stort minus för alla med hörselsvårigheter.


Medverkande: Diego Ramos, Martina Stoessel, Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Alba Rico
Lodovica Comello m.fl.


Walt Disney Studios Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.