tisdag 3 mars 2015

FILM/TV: 2 x Star Wars! En nystart och en annorlunda tolkning

Star Wars skulle ha blivit en utmärkt musikal!

Den kände filmkritikern Ballard skrev en gång i vad som skulle vara en svidande kritik av Star Wars att det hela inte var äkta science-fiction, här fanns inga nya idéer, bara gammal skåpmat, och det hela var upplagt som en musikal utan musikalnummer.

Star Wars film serien och sedan Star Wars den tecknade serien har blivit bland de mest älskade serierna någonsin.

Men Ballard hade rätt i en sak: Star Wars hade passat som musikal. Med storslagna episka sångnummer som understryker den episka handlingen.

I ett extra långt specialavsnitt av Phineas & Ferb befinner sig de båda hjältarna i ett alternativt Star Wars universum. Och de sjunger. Candace är en sjungade storm trooper.

Rebellerna har en popstjärna i spetsen.

Det här är superkul! Och, som det står i böjran "none of this i canon" ...

Star Wars IV: A New Hope - Retold & ReFERBished!

För några somrar sedan i en galax långt, långt borta, får plötsligt Phineas och Ferb tag i Dödsstjärnans planer, vilket leder dem rakt in en storslagen galaktisk kamp mellan gott och ont! Kommer de kunna motstå den mörka sidan? Kommer stormtroopern Candace lyckas fånga en rebell? Kan Agent P stoppa den Kraftdrivna Sith-Inatorn? Phineas och Ferb: Star Wars är ett intergalaktiskt äventyr, DVD-utgåvan innehåller dessutom 8 ytterligare episoder.

Phineas & Ferb: Star Wars
For Your Ice Only / Happy New Year!
Steampunx / It’s No Picnic
Terrifying Tri-State Trilogy Of Terror (Parts 1 And 2)
Doof 101 / Father’s Day
Tales From The Resistance (Parts 1 And 2)


Walt Disney Studios Home Entertainment


En ny serie börjar!

Ny serie, nya hjältar!

 

För länge sedan i en galax långt, långt borta…

En ny och oväntad grupp hjältar dyker upp för att kämpa mot det mäktiga Rymdimperiet och leda kampen för frihet. Följ med i den storslagna debuten av den fängslande nya animerade serien Star Wars Rebels, nu på DVD för första gången!

Det är fem år innan händelserna i Stjärnornas Krig och det härskande ondskefulla Imperiet håller befolkningen i ett järngrepp av makt och rädsla. Men trots den mörka närvaron av tyranni och förtryck, så uppstår en gnista ljus. Möt besättningen ombord på rymdskeppet Ghost: Twi’lek-piloten Hera, ficktjuven Ezra, ledaren Kanan, torpeden Zeb, bombexperten Sabine och den stridslystne droiden Chopper. Tillsammans ger dig sig ut på actionfyllda äventyr, slåss mot hänsynslösa skurkar och tänder den allra första upprorsgnistan mot vågen av Stormtrupper, slagskämpar och den mystiske Inkvisitorn.


Allt finns på både svenska och engelska, och textat.

Det här är en lovande start på en ny serie. Och varje karaktär har dessutom en egen extra liten film där de presenteras! En favorit: Art Attack!


Extra avsnitt:

Maskinen på Ghost 
Konstattack 
Insyltad 
Tillhör Ezra Bridger 
Star Wars Rebels Säsong 1: Framåtblick


Walt Disney Studios Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.