måndag 30 mars 2015

FILM: Toy Story Terror och Toy Story Fast i Forntiden - Dubbelkul med älskade leksaker!

Två härliga Toy Story filmer!

Det finns (hitintills) tre långfilmer med Toy Story. Även ett antal kortfilmer. De två huvudfilmerna i denna nya box är mellanting mellan långfilm och kortfilm. Filmerna är ungefär lika långa som ett TV-avsnitt i en bra serie och de har tid att utveckla en dramaturgi, med peripeti i slutet, precis som i långfilmerna.

En utveckling - eller en skillnad - gentemot långfilmerna, är att nu har vi kvinnliga huvudpersoner istället för manliga.

Andy har ersatts med Bonnie. Nu är det en liten tös som skriver sitt namn under fossingen på favoritleksakerna.

Hjälten i Toy Story Terror är en av tjej-leksakerna: cowgirl Jesse, som  måste överkomma sin fobi för at bli istängd i en låda för att rädda alla leksakerna!

Toy Story Terror är en riktigt kul parodi på klassiska motell-skräckfilmer, medvetet kommenterad av den beskäftige igelkotten Prickly Pants - som ser sig själv som näste Laurence Olivier.

Hjälten i Toy Story Fast i Forntiden är också en tjejleksak - triceratops dinosaurien Trixie.
Hon har längtat hela sitt liv att bli lekt med som dinosaurie --- på en dag får hon vara  en liten ren, den goda féen och en missnöjd café gäst.

När Bonnie ska leka dinosaurien rymmer ser Trixie sin chans - men Bonnie väljer istället en julgransprydnad i form av en katt-ängel, som dinosaurien Kittysaurus.

Trixie vill verkligen bli lekt med som dinosaurie. Når Bonnie tar med sig Trixie och några andra leksaker OCH en julgranskatten till en kompis, får Trixie sitt lystmäte. Kompisen har fått massor av dinosaurier i julklapp. Men det visar sig att dinosaurierna mobbar alla de andra leksakerna, och det går inte Trixie med på ... hon inser att bara Bonnie kan ställa allt till rätta med sin knasiga fantasi!

Toy Story filmerna är som alltid välgjorda, humoristiska och tänkvärda. Det är nära mellan skratt och gråt, skoj och eftertanke.

Toy Story handlar om alltid om leksaker som vill bli älskade --- och Toy Story leksakerna har nu blivit älskade över hela världen, i film efter film!

Missa inte!


Innehåller dessutom tre Toy Story Toons-avsnitt:
Mini-Buzz
Semester på Hawaii
Partysaurus Rex

Extramaterial:
Toy Story Toons
Kommentarer
Specialisterna bakom Toy Story Terror
Vintage Leksaksreklam
D23 Expo Teaser


USA, 2014
Walt Disney Studios Home Entertainment


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.