måndag 30 mars 2015

FILM: The Guest - Se upp vilken kontroll som aktiveras!

Dan Stevens från Downton Abbey
- nu med amerikansk accent.


 
Om du undrat vad som hände med Matthew i Downton Abbey, undra inte längre. Genom en hel del träning och en amerikansk accent har skådespelaren Dan Stevens lyckats att få  en del roller i stora amerikanska filmer. Som droglangare spelade han mot Liam Neeson i Tombstone, som riddare i Natt på Museet 3 och som psykopatisk soldat charmar han alla i The Guest.
 
The Guest är något så ovanligt som en rolig thriller.
David är en perfekt gäst. Han kommer till en familj som har förlorat en av sina söner i kriget och David var hans bäste vän.
 
Snart har han charmat mamman i familjen. Han hjälper till och med till med att hänga upp tvätten. Han hjälper pappan att få en promotion. Han ser till att den yngste sonen  inte längre blir mobba i skolan. Han ser till att dottern Anna blir av med sin droglangar pojkvän. Och han skyddar hennes bästa vän mot hennes ex. Hela tiden är han lättsam och charmig.
 
Men. Anna är dum nog att ringa en militärbas för att fråga om charmknutten och David, liksom familjens döde son, var del av ett hemligt militärt experiment. Som militären bestämde sig för att terminera. Genom att döda alla inblandade. Bara David lyckades smita.
 
Det hela är lite som The Bourne Identity --- har man skapat det perfekta vapnet, får man ta konsekvenserna. Och David ser till att alla som hotar honom får ta konsekvenserna.
 
Anna är lite irriterande som dum blondin, för hon sätter igång reaktionen hos David som   gör att han går från "charm-mode" till "kill-mode". Om han eller det hemliga projektet efterfrågas är David nämligen förprogramerad att döda alla ...
 
The Guest är oftast väldigt rolig och dessutom välspelad av Dan Stevens. Den charmiga amerikanska rösten genomsyrar hela filmen. Dessutom snyggt samspel med yngste sonen i familjen, spelad av Brendan Mayer.
 
Regi: Adam Wingard
Titel: The Guest
Medverkande: Dan Stevens, Maika Monroe, Brendan Meyer, Sheila Kelley, Leland Orser
Lance Reddick, Tabatha Shaun m.fl.
Warner Bros.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.