torsdag 26 mars 2015

Katten Cleo - En sann historia om en makalös katt!

 

Katten Cleo : hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas (inbunden)
Författare: Helen Brown
Titel: Katten Cleo
Översättning: Ann Margret Forsström
Förlag: Bokfabriken


Det här är en underbar bok som utspelar sig på Nya Zealand, en sann historia om en verklig katt och hennes familj.

Helen Brown är tydlig på en sak: hon är hundmänniska. Att ha man, två pojkar och en golden retriever räcker. Familjen behöver inte en kattunge. Men att hennes son Sam vill ha en kattunge på sin nionde födelsedag kan hon inte stå emot. Kattungen, den svarta lilla Cleo, ska levereras hem till dem när hon är stor nog att lämna sin mamma. Men Sam hinner aldrig få sin lilla kattunge i present.

En vecka senare är Sam borta. Han dör, påkörd av en bil, när han ska gå över vägen med en skadad duva. Han skulle ta den till vetrinären. Duvan överlever. Lillebror Rob, som sett det hela, har skuldkänslor, Helen är arg för att hennes man inte passade barnen när hon var borta och allt verkar mörkt och tragiskt.

Några dagar senare anländer en liten låda med den svarta kattungen. Helen vill först skicka tillbaka katten, men Rob är överlycklig över ett tecken från storebrodern. När Helen ser Rob le för första gången sedan Sams död bestämmer hon sig: den lilla kattungen får stanna hos familjen. Helens man är inte alls lika glad över nyförvärvet, han gillar ordning och reda och kattungen stökar till. Men familjens golden retriever, som på sitt sätt sörjer och saknar Sam, är också överlycklig över att ha någon att ta hand om.


Katten Cleo får hela familjen att leva upp igen, och vi får följa Cleo genom hela hennes liv, Helen får två döttrar, Cleo får följa med till Australien ... och Cleo är den som hjälper Rob att tillfriskna när han blir dödssjuk.

Katten Cleo är en sann historia, en makalös berättelse om kattens läkande kraft, i samma stil med Sjukhuskatten Oscar.

Rekommenderas varmt! Även för hundmänniskor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.