onsdag 11 mars 2015

Half Bad - Ett helbra fantasyäventyr!

Sally Green
Half Bad
Översättning: Carla Wiberg
Semic

Half bad : ondskans son (kartonnage)

Jagad av alla. Önskad av ingen. Sextonårige Nathan är son till en vit häxa och hans far är den mäktigaste och mest ondskefulle svarte magikern någonsin. Nathan är till hälften vit, till hälften svart. Ond, god - eller både och.

Half bad är som en blanding av Beautiful Creatures och 1984. En fantasyroman på gränsen till dystopiernas värld.

Nathan är som huvudpersonen i Beautiful Creatures, förutom att det där handlade om en kvinnlig häxa som skulle välja sida, på sin sextonde födelsedag, och som inte ville bli tagen av ljus eller mörker, för det skulle rubba balansen. Hennes räddning blir kärleken til Ethan.

Nathan har två personer som han verkligen tycker om: storebror Arran och Annalise, Nathans förbjudna kärlek.

Alla fruktar Nathans sjuttonde födelsedag, det livsagörande ögonblick då han som häxa får tre gåvor:  sina magiska krafter. Vem ska ge Nathan dessa gåvor? Hans onde far har varit försvunnen och jagad under hela Nathans liv. Utan krafterna kommer Nathan själv att dö. Men det finns en sista möjlig utväg. Nathan satsar allt på att fly. Ensam, utstött och jagad på liv och död tar han sin sista chans för att överleva.

Half bad är Sally Greens debutroman och en nästan osannolik framgångshistoria. Boken är första delen i en trilogi och såldes till 45 länder redan innan den hade kommit ut. Den är med i Guinness rekordbok som mest översatta barn- och ungdomsbok och mest översatta bok av en författare innan den hunnit ges ut. Filmrättigheterna är köpta av Fox.

Half bad är ett mörkt och magiskt äventyr med en unik berättarröst.

Så här kan man också skriva fantasy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.