tisdag 13 februari 2018

FILM: Il Postino - Nerudas bästa film?! - Oscarsvinnande klassiker i nyutgåva


Längd1 tim 54 minLandItalien, Frankrike, BelgienInspelningsår1994RegiMichael Radford, Massimo TroisiSkådespelareMassimo Troisi, Philippe Noiret, Maria Grazia Cucinotta
Releasedatum på DVD och BD: 2018-01-08
Il Postino - en modern klassiker och en av de mest älskade filmerna, av både publik och kritiker, finns nu i nyutgåva på DVD och BD. Missa inte!
Ett tips: Ha gärna en "double feature" kväll med Neruda som förrätt och Il Postino som efterrätt - och sedan kan man filosofera över (eller diskutera) hur olika porträtten av Neruda är i de båda filmerna.

Il Postino (den äldsta av de två filmerna) Oscarsbelönades för bästa musik och nominerades för Bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa manliga huvudroll.

Handlingen kretsar kring Mario är en försynt man runt fyrtio som är förälskad i byns vackraste kvinna, servitrisen Beatrice. Men han är alldeles för blyg för att berätta det för henne. När den berömde poeten Pablo Neruda flyttar till den vackra ön anställs Mario som hans personliga postiljon. Mellan de två udda männen växer en varm vänskap fram. Och vem vet, kanske kan Neruda hjälpa Mario att hitta de rätta orden för att fånga Beatrices intresse – och hjärta.

Hyllad av kritiker och publik världen över har IL POSTINO blivit en modern klassiker. Pablo Neruda spelas av Philippe Noiret (Cinema Paradiso) och Mario av Massimo Troisi, som Oscarnominerades för både manus och huvudroll men aldrig fick uppleva hur hans film blev den största icke engelskspråkiga filmsuccén i USAs historia. Han avled samma dag som inspelningen avslutades, bara 41 år gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.