söndag 25 februari 2018

Hälge - Stora boken om granskott - i högsta grad levande humor från byn Avliden!

Författare: Lars Mortimer
Titel: Hälge – Stora boken om granskott
ISBN: 9789155264529
Bokförlaget Semic

Alla år är skottår om man är älg! Huvaligen! 
Hälge lever på hoppet om en miss. Varje gång. 
Men humorn får gärna vara mitt-i-prick!

Allt handlar ju inte om älgar i livet 
(om man inte frågar den inbitne jägaren Edwin så klart). 

De två ugglorna som Ho-ho-ar är en stor favorit i Hälge-serierna. Liksom igelkotten Kotten som i den här Hälge-boken försover sig och vaknar i juli. Ånej, suckar han , nu kommer jag inte att kunna somna förrän i december!

Myrorna i myrstackarna tillägnas också ett par serier, men det är inte synd om dem jämfört med Hälge.

Eller jämfört med de människor som får stå ut med att bo i byn Avliden. Där människorna får glädja sig åt små, små ljuspunkter i tillvaron. Som vårtecknet att Hälge håller på att få horn igen!Att vara granskott (eller tallskott) är inte heller speciellt lätt --- när Hälge kommer sättande tror de att de satt sin sista potatis - eller snarare sin sista kotte - tills det visar sig att han är mätt!

Jägarna jagar givetvis bara för att hålla balas i naturen, så att granarna och tallarna har en sportslig chans att överleva som småttingar, inte alls för att de tycker att det är roligt eller för att de lever för jaktveckorna och räknar ner till dem resten av året ...

Stora boken om granskott är en kärvänligt humoristisk skildring av glesbygden och dess människor och dess djur och natur - oftast så skrattar man med dem och inte åt dem.

Lars Mortimer må ha gått bort till de sälla jaktmarkerna, men hans humor om byn Avliden är i högsta grad levande i den här nya samlingen av klassiska seriestrippar!

Lars Mortimer kunde minsann konsten att hitta på något eget. Ho-ho!BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.