onsdag 21 februari 2018

SCEN: Hyllade West End-komedin “The Play that goes wrong” till Malmö och Göteborg i höst

I höst sätts det för första gången upp en svensk version av succékomedin “The Play that goes wrong”. Föreställningen har tidigare spelat för fulla hus på West End och Broadway och kan ses som en hybrid mellan “Pang i bygget”, “Papphammar” och “Sherlock Holmes” – men som titeln antyder, allt som kan gå fel gör det. Regissör är Sven Melander och i rollerna ses bland andra nyligen hyllade Andreas T Olsson, komikern Simon “Chippen” Svensson och skådespelarna Sanna Persson Halápi, Susanne Thorson och Robin Stegmar. 14 september 2018 är det Sverige-premiär på Nöjesteatern i Malmö och därefter fortsätter pjäsen vidare till Lorensbergsteatern i Göteborg den 8 november.

Sven Melander står vid rodret när succékomedin “The Play that goes wrong” sätts upp i en svensk version. Som regissör och översättare kommer Sveriges förmodligen roligaste man sätta sin prägel på denna humorsatsning som beskrivs som “A gut busting hit” av The New York Times. På scen står en mix av välrenommerade skådespelare: Andreas T Olsson, Sanna Persson Halápi, Susanne Thorson, Robin Stegmar, Cornelius Löfmark, Robert Rydberg, Niklas Jönsson samt komikern Simon “Chippen” Svensson som gör teaterdebut.

“The Play that goes wrong” hade premiär i London 2014 och spelas fortfarande för fulla hus. Sedan dess har komedin satts upp på flera ställen runt om i världen som Kina, Nya Zeeland, Australien och USA. Regissören och producenten J.J Abrams (“Star Wars”, “Lost” och “Star Trek”) debuterade som teaterproducent för Broadway-uppsättningen där föreställningen kammade hem en Tony Award. Komedin hyllades av recensenterna och fick 5/5 av The Daily Mail och The Times kallar det för “A masterpiece of malfunction”. Föreställningen har prisats av Olivier Award Winner som årets bästa nya komedi och Broadway World Winner har utsett den till årets bästa nya pjäs.

– Svenskar älskar brittisk humor och eftersom vi på Nöjesteatern har haft Skandinavien-premiären av “Spamalot” var detta ett naturligt steg att ta! “The Play that goes wrong” är brittisk humor när den är som bäst och det går helt i linje med vår vision om att leverera högklassig underhållning,
säger Julius Malmström på Julius Production.

Handling
“The Play that goes wrong” handlar om ett teatersällskap som sätter upp ett klassiskt mordmysterium som utspelar sig i 1920-talets England, men som titeln antyder – allt som kan gå fel gör det. Skådespelarna kämpar mot alla odds för att ta sig genom föreställningen men en rad oväntade händelser uppkommer längs med vägen och mer än en gång är det osäkert om pjäsen ska kunna genomföras.

“The Play that goes wrong”
Rollista:
Andreas T Olsson, Sanna Persson Halápi, Robin Stegmar, Simon “Chippen” Svensson,
Susanne Thorson, Niklas Jönsson, Cornelius Löfmark och Robert Rydberg

Regi, översättning och manusbearbetning: Sven Melander
Produktion: Julius Production


Premiär: Sverigepremiär 14 september 2018 på Nöjesteatern i Malmö,
Göteborgspremiär 8 november 2018 på Lorensbergsteatern i Göteborg

BILJETTSLÄPP: I morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.