tisdag 27 februari 2018

Och så var de bara en ... Fast här finns 10 kvar! Tävla och vinn!


Tio små tennsoldater åt supé i Rio.
En satte i halsen, och så var de bara nio....Så inleds den klassiska barnramsan som gett namn till Agatha Christies stilbildande mästerverk från 1939.

Tio främlingar har blivit bjudna till en herrgård på en isolerad ö utanför Englands sydkust. Gårdens okände ägare dyker själv aldrig upp, men låter snart sina gäster förstå att var och en kommer att bestraffas. Moraliskt är de alla skyldiga till mord som de aldrig har stått till svars för. När den första döda kroppen hittas, samtidigt som det står klart att all kontakt med omvärlden är bruten, inleds en mardrömslik kamp på liv och död.
Och så var de bara en är en av de mest sålda böckerna genom tiderna, alla kategorier. Det är den första i raden av Agatha Christie-deckare som bygger på en barnramsa.


Passa på - tävla och vinn!

10 pocketböcker av denna klassiker finns kvar!

Maila: bokpanda@gmail.com före den 9 april 2018. Märk mailet och så var de bara en ...

Boken finns även på bokus. På årets bokrea finns Agatha Christies Mordet på Orientexpressen - nu aktuell som storfilm - och Döden på Nilen - nästa film som Kenneth Branagh & Co ska ta itu med.

Alla i fina nyöversättningar av Helen Ljungmark och med snygga retroomslag av Sara R. Acedo. Agatha Christie ges ut av Bookmark Förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.