söndag 25 februari 2018

Årets trädgårdstrender gör entré på Lisebergs trädgårdsdagar
Lisebergs trädgårdsdagar har blivit ett stort och välbesökt evenemang som drar 50.000 besökare årligen! I år är det 17-20 maj som gäller - passa på att besök ett extra grönt Liseberg med massor av kända gäster!

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare och få tips, råd och inspiration. Handla allt som behövs för en grönskande trädgård eller balkong – sticklingar, fröer, plantor och mycket mer.

För nittonde året i rad ordnas Västsveriges största trädgårdsmarknad på Liseberg 17-20 maj.

Under dagarna fyra samlas ca 80 utställare, flertalet odlingsexperter och trädgårdskreatörer i parken tillsammans med 50 000 trädgårdsälskare. 

Nytt för i år är att Liseberg samarbetar med Elmia Garden som under trädgårdsdagarna introducerar och gestaltar Elmia Garden Trends 2018 för besökarna. 

En helg i maj varje år förvandlas området vid Stora Scenen på Liseberg till ett blomstrande grönområde fullt av trädgårdsvaror, odlingsexperter och grön inspiration. Runt 80 olika utställare erbjuder allt möjligt som kan tänkas intressera en trädgårdsälskare, eller den som behöver ny inspiration till vårens planteringar. 

I år samarbetar Liseberg med Elmia Garden, norra Europas största branschmässa för trädgård, odling och växtmaterial. Varje år presenteras Elmia Garden Trends: de trender som kommer att prägla branschen det kommande året. 

Under Lisebergs trädgårdsdagar i år presenteras Elmia Garden Trends 2018 för allmänheten genom att bland annat gestalta trenderna i en stor inspirationsutställning på Stora Scenen. En upplevelse där besökarna kan se, känna och dofta årets trender: Mystic Garden, Urban Backyard och Mother Nature. 

Det blir också föreläsningar med designern och stylisten Jan Rundgren. – Vi ser fram emot att få visa upp trenderna för 2018 för alla trädgårdsintresserade. Genom samarbetet med Liseberg får vi möjlighet att visa upp trenderna i sitt rätta element i den vackra parkmiljön, säger Kristin Koefoed, projektledare för Elmia Garden. 

Förutom att botanisera bland fröer, sticklingar, plantor, verktyg och trädgårdsinredning kan besökarna alltså se olika tolkningar av årets trädgårdstrender. Även Lisebergs trädgårdsavdelning kommer att arbeta med trenderna när de skapar de många olika planteringarna runt om i nöjesparken. Besökarna går förhoppningsvis hem med inspiration och nya idéer till den egna trädgården, balkongen eller odlingen inför sommaren. 

Lisebergs trädgårdsdagar går av stapeln 17- 20 maj i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.