onsdag 21 februari 2018

SCEN: Robert Gustafsson kommer till Rondo med ny krogshow i höst

Robert på Rondo - Pressbild: Helene Wigren PR.

Dansbandet Rolandz får sällskap av komikerns mest kända gubbar. – Det känns jättebra att komma tillbaka till Göteborg, säger Robert Gustafsson.

Planen är att göra om lokalen till en klassisk svensk folkpark när föreställningen Rolandz på Rondo får premiär den 27 september för att sedan rulla på fram till jul.


I centrum står förstås dansbandet Rolandz som också är aktuella i Melodifestivalen med låten Fuldans.

– Det blir kulörta lampor och dansbaneromantik, en väldigt svensk tradition, säger Robert Gustafsson som inlett intervjun med att vara sångaren Roland.

– Grabbarna i bandet ser fram emot att slippa resa runt, men sover i bussen gör vi förstås ändå. Vi parkerar den bakom Rondo, berättar han på bred värmländska och fortsätter:

– Det blir ju lyxigt även för publiken som kan få ordentlig mat, det brukar ju annars vara korv, mazarin och kaffe som gäller.

Rolandz kommer alltså att vara den sammanhållande kraften i showen, men Robert Gustafsson berättar att även hans andra figurer dyker upp under kvällens lopp.

– Greger har förstås en genomgång av brandskyddet och Tony Richardson kommer och är allmänt upprörd. Givetvis blir det svårt att hålla Weiron borta, vi är ju i hans hemstad.

Bor Weiron i närheten av Rondo?

– Njae, han bor nere i hamnen, i en container som han lyckats ta sig in i på något vis.

Du har ju krogshowat på Rondo förut, varför kommer du tillbaka just dit?

– Det är en klassisk lokal, det tycker både jag och Roland. Det sitter mycket i väggarna där. Sedan är det inte bara tomt prat att göteborgspubliken är speciell. Den går ut och vill verkligen bli underhållen och det är positivt. På en del andra ställen är det mer armarna i kors och "roa mig nu om du kan...".

Kommer Rolandz publik få tillfälle att dansa?

– Absolut! Jag uppmanar att man skjuter undan borden och spontandansar. Vårt bidrag i Melodifestivalen heter ju Fuldans och budskapet är att alla, verkligen alla, kan dansa.

Biljetterna till Rolandz på Rondo släpps den 5 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.