söndag 11 juni 2017

Huset vid havet - Three Sisters Island


Sommarsolståndet för med sig sin egen magi i Nora Roberts värld

Nora Roberts
Huset vid havet
Serie: Three Sisters Island
ISBN:
Albert Bonniers Förlag

En förtrollad ö, Månskensstranden, Huset vid havet ... Nu är trilogin Three Sisters Island fullbordad!

Nell, Ripley och Mia blir bästa vänner under trilogins gång och de är huvudperson i var sin volym i serien. Alla delarna går att läsa fristående (men vill man ha dem i rätt ordning finns de första två delarna i pocket).

Mia driver öns bokhandel och café och det är hon som är huvudperson i Huset vid havet. En person från det förflutna, Sam, återvänder till ön och det kan vara en fin affärsuppgörelse för Mia - om hon kan bortse från historien. Men kan hon det? Är inte hennes liv - och hennes affärsrörelse - bra som de är? Det enda hon kan lita på är att hennes vänner alltid ställer upp för henne.

Nell kommer till den förtrollade ön
i del 1 av serien Three Sisters Island.
Men inte ens vännerna vet allt eller kan se den stora bilden. Bara några få av öns invånare känner till att i skogen, på stranden, i havet och på himlen finns det starka, okontrollerbara krafter som kan förgöra dem alla. Sedan århundraden tillbaka vilar det en förbannelse över ön. Den väcks till liv och visar sin styrka vid sommarsolståndet ...

En dos magi är aldrig fel när midsommarafton är i antagande - alla länder har sina legender och Nora Roberts har tolkat vad hon hört berättas.

Trilogin påminner lite om Roberts Irlands-trilogi, även den med tre starka kvinnor, som var huvudperson i var sin bok, och även den med paranormala inslag och gamla irländska legender som Roberts tolkat och gjort till sina.

Nora Roberts böcker har sålts i över 400 miljoner exemplar över hela världen - och hennes fans kommer inte att bli besvikna på finalen på den här serien! Den är som gjord för lättsam och lagom kuslig sommarläsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.