fredag 30 juni 2017

FILM: DC Super Hero Girls - Intergalactic Games

Vem skulle vara den perfekta bästa vännen?

Regi: Cecilia Aranovich
Manus: Shea Fontana
Medverkande: Grey Griffin, Anais Fairweather, Mae Whitman, Tara Strong, Teala Dunn m.fl.
USA, 2017
Warner Home Video


Det har gjorts så många superhjältefilmer på sistone att det inte behövs fler, för det går inte att komma med något nytt, eller hur?

Fel!


Det finns inte många superhjältefilmer med kvinnliga superhjältar i huvudrollerna. Speciellt inte i ALLA huvudroller.

DC Super Hero Girls - Intergalactic Games är en hlet ny tecknad film med många coola kvinnliga superhjältar (och det finns flera scenr där de får rädda tacksamma killar/män från olika faror!)

Wonder Woman, Supergirl, Batgirl, Bumblebee och Starfire ställer upp och representerar sin skola Super Hero High mot Korugar Academy i de stora Intergalaktiska spelen. Visst vore det roligt och ärofyllt att vinna! Men det är också viktigt att vara en bra vän, att rädda civila som behöver hjälp och att rädda hela världen från ondska! För tjejerna på Super Hero High utmanas också av The Female Furies och superskurken Lena Luthor har infilterat skolan ... Som om inte det är nog angrips även skolan av en stor ondskefull robotliknande varelse.

Nytt i den här filmen: en av lärarna har byggt en robot, Platinum, som kan lära sig och göra egna val ... När hon får välja väljer hon att bli hjälte, trots att Lena Luthor försökt programmera henne till att bli en av skurkarna.

Platinums summering av hur det är att vara en hjälte är den bästa:  det är ett irrationellt beteende, men trevligt.

Det här är en kul film, för både tjejer och killar, med massor av action och olika plot twists!

Extramateralet med kortfilmer är ännu bättre, bäst är en kortfilm där Wonder Woman glölmt var hon parkerat sitt osynliga jetplan! - Dude, where's my invisible jet?

Passa även på att gå in på DC Super Hero Girls hemsida - du kan bland annat göra ett quiz och få reda på vem av alla superhjältarna som skulle bli din perfekta bästa vän:

http://play.dcsuperherogirls.com/en-us/games/bff-quiz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.