lördag 3 juni 2017

FILM: Bleed for this - Miles Teller i knockout roll

Klassisk boxningsfilm med Miles Teller.


Regi: Ben Younger
Bleed for this
Medverkande: Miles Teller, Aaron Eckhart,
Katey Sagal, Ciarán Hinds m.fl.

USA, 2016
Universal Sony Home Entertainment


Boxare blir nerslagen av livet, men reser sig mirakulöst när han är nere på nio. Så kan man sammanfatta många boxningsfilmer, även Bleed for this - men den här filmen höjer sig ändå över mängden, tack vare Miles Teller i huvudrollen - hans bästa roll sedan Whiplash - och att comebacken här inte bara är att vara uträknad från sporten, utan att ha överlevt en bilolycka med bruten nacke - och om man inte kan gå, hur ska man då bli världsmästare i boxning?

En osannolik sann historia 

Bleed for this utspelar sig under tidigt 1990-tal och är baserad på Vinny Pazienzas liv, en boxare på den amerikanska östkusten som gjorde en osannolik comeback efter en bilolycka där han bröt nacken. Miles Teller ger allt i en utmärkt rollprestation som en envis kille och risktagare som vägrar att ge upp trots att läkarexpertisen och familjen försöker avråda honom. Det är en historia om en individ som av ren vilja övervinner alla odds.

Ciarán Hinds som den auktoritäre pappan och Aaron Eckhart som den försupne tränaren är också ovanligt bra i sina roller, liksom mamman i familjen, spelad av Katey Sagal. 

Om det här inte hade varit en sann historia hade den varit alldeles för osannolik för att vara sann!

En lång karriär fanns kvar

Vinny Pazienza  boxades tolv år till efter den osannolika comebackmatchen  som är med i filmen och han pensionerade sig 2004. Hans sista titelmatch var 2002 mot Eric Lucas (WBC World Super Middleweight Champion). Efter att boxningskarriären var över hittade Vinny en ny karriär som föreläsare om motivation.

Under sin karriär gick Vinny Pazienza 50 vinnande matcher (han vann 30 på knockout), han förlorade 10 matcher och han tog hem and 5 världsmästartitlar. Han blev aldrig knockad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.