torsdag 22 juni 2017

Barnens fågelbok - Våra mest älskade småfåglar med bilder och läten


Barnens fågelbok - Våra mest älskade småfåglar med bilder och läten

- Sveriges älsklingsfågel och elva andra befjädrade sångare tar ton!


Andrea Pinnington, Caz Buckingham
Barnens fågelbok - Våra mest älskade småfåglar med bilder och läten
ISBN: 9789171263995
Max Ström

Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart ... Några som verkligen sätter fart när det är sommar är fåglarna. De sjunger som bara den!

Vem är det som sjunger?

Vill du kunna känna igen de allra vanligaste fåglarna? Eller bara ha en riktigt kul och lättläst bok (som kan sjunga själv!) - lägg vantarna på ett exemplar av Barnens fågelbok! En av de bästa och mest lättillgängliga böcker som gjorts när det gäller vanliga fåglar!

Barnens fågelbok - Våra mest älskade småfåglar med bilder och läten - av Andrea Pinnington och Caz Buckingham gör det både lätt och roligt att upptäcka vanliga fåglar som kanske finns i en park nära dig, i en trädgård, vid stranden, i skogen eller till och med på stan (många djur kan bli tillfälliga stadsbor). Boken passar för alla åldrar, alla som är fågelsångsnoviser, men den är speciellt anpassad för barn, med lagom mycket text som är lättläst, lättfattlig och spännande!

Vad säger fåglarna med sin sång?

Vi läsare får förklarat genom boken att fåglar inte bara sjunger för att det är vackert - fågelsång är också nyckeln till fåglarnas olika språk, och det är så här de skickar meddelanden till varandra.
Vad säger fåglarna och hur låter de när de säger vad de har att säga?
För oss människor kan sången hjälpa till för att känna igen olika fåglar (och man hör fåglar oftare än man ser dem). Den här skönsjungande lilla bokpärlan bjuder på ett enkelt och kul sätt att bekanta sig med det befjädrade livet.

Här skildras tolv av våra vanligaste fåglar med fantastiskt vackra bilder - och med sång! Den lättanvända ljudmodulen - med bilder på varje knapp - gör att även de minsta barnen lätt kan använda boken. Du behöver inte kunna läsa eller ens kunna siffror - det är bara att kolla på bilden!


Kamouflage är det nya svarta

I boken finns dessa fåglar representerade i ljud och bild: grönfink, järnsparv, taltrast, talgoxe, svarthätta, blåmes, koltrast, steglits, kråka, bofink, rödhake och gärdsmyg.

Varje uppslag talar om var fågeln helst håller till, hur stor den är, hur fjäderdräkten ser ut, hur äggen ser ut, var fåglarna bygger bo och hur stor (eller liten) fågeln är. Sedan finns flera kul fakta om varje fågel!

Snyggaste boet har steglitsen, som är en riktig inredningsdesigner! Men att pynta boet med blommor är förmodligen inte något fågeln gör för att det ska se fint ut, utan en kamouflagestrategi för att smälta in med omgivningen.

Skönsjungande koltrast, älskad av folket!

Den mest populära fågeln i Sverige är koltrasten - som blivit vald till Sveriges nationalfågel. Två gånger! Förmodligen på grund av sin vackra sång, som oftast hörs tidigt på morgonen och sent på kvällen.
Ett säkert vårtecken!

När koltrasten lägger huvudet på sned försöker den inte ställa in sig och värva fler röster till nästa nationalfågelsomröstning. Den spanar efter smaskiga maskar!

Det är kul att låta någon trycka på fågelbilderna och så får andra gissa vilken fågel det är som sjunger ... En sångtävling som barnen verkligen gillar!

Japp. Nu kan vi alla bergsäkert känna igen koltrastens ihärdiga sång i skymningen!

Belinda Graham


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.