söndag 26 april 2020

Kid spy - Mac mästerspion av Mac Barnett


Författare: Mac Barnett
Titel: Kid spy - Mac mästerspion
Översättning: Caroline Bruce
ISBN: 9789178130573
Förlag: Lilla Piratförlaget


Hur skulle det bli om man lät James Bond (--- Eller Spy Kids! ---) möta Dagbok för alla mina fans, och man lät krydda anrättningen med en stor dos humor och 1980-tals nostalgi? Du behöver inte undra längre, svaret är redan här ... Mac B. Kid spy - Mac mästerspion!

Mac Barnett är redan känd som en av de två författarna till DubbelTrubbel (en av de roligaste böcker som skrivits i modern tid!) och nu skriver han sin egen självbiografi ... en totalt absurd skröna (ungefär som Hundraåringen ... för barn ...) som handlar om hur Mac B. som barn på 1980-talet träffade en massa spioner och kändisar och själv var mästerspion ... Anlitad av Drottningen av England för att försvara hennes kronjuveler ... En av juvelerna har nämligen försvunnit ... och spåren leder till Ryssland ...

Det här är en skröna som är djärvt kryddad med massor av 1980-tals nostalgi, och precis som i Ready Player One så behöver man inte ha varit med på den tiden för att tycka att det är roligt ... det är liksom det som är grejen "the setting" ... En helt annan tid gör världen till en fantasy-värld, en fantasieggande plats där ryska spioner kan göra vad som helst ... för att komma över ett par perfekt slitna amerikanska jeans!

Det här är helt enkelt skitkul och kryddat med många skojiga illustrationer som dyker upp i texten längs hela vägen. Liksom Dagbok för alla mina fans böckerna så spelar läsvana ingen större roll, man kommer snabbt in i boken tack vare upplägget.

En av de roligaste sakerna är att Drottningen av England ger Mac B. en corgi (alltså en hund) och Mac B. tror att hunden är en tränad spionhund ... Det är den inte. Den är bara sällskap, eftersom det kan vara ensamt på toppen ... Både som Drottning och som Spion.

Hunden finns med på omslaget och återkommer även i uppföljaren!

Rekommenderas också: DubbelTrubbel och dess uppföljare!


BG
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.