tisdag 14 april 2020

FILM: Trolls World Tour - Årets viktigaste film!
Regi: Walt Dohrn
Svensk titel: Trolls 2: Världsturnén
Titel: Trolls World Tour
Medverkande (röster, original): Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Rachel Bloom, Ozzy Osbourne, Sam Rockwell, Ron Funches, George Clinton, Gwen Stefani, Kelly Clarkson, Anderson Paak, Mary J. Blige, Icona Pop, K-pop outfit Red Velvet, Anthony Ramos, Gustavo Dudamel, Zooey Deschanel, Christopher Mintz-Plasse m.fl.
Land: USA,  2020
Distribution: Universal 

Biopremiär: 10 april 2020 (och samtidig premiär på streaming).

Trolls World Tour - Årets viktigaste film! Ja, det var oväntat. I vanliga fall hade man pratat om Daniel Craigs sista Bond-film, alla barnen var taggade för att se påskkaninen Peter Rabbit och hans busiga tre systrar på bio igen ... Men just nu är det ganska tomt när det gäller biopremiärer i hela världen, på grund av coronaviruspandemin. Film är en internationell industri och många länder har stängt sina biografer och teatrar.

De flesta bolag har helt sonika skjutit upp biopremiärerna - men inte Universal när det gäller Trolls World Tour. De här småtrollen är sanna pionjärer! Biopremiären kommer serverad hem till dig --- och för $20 (räkna om till olika valutor) så får du Trolls World Tour via streaming. Om ni är många som tittar så blir det billigare än biobiljetter och barnen hinner klämma in många tittningar under tiden som man får se filmen. 

Trolls World Tour har redan satt flera rekord.

Kanske Trolls World Tour startar en trend? Hitintills har det var så att biograferna får ha filmerna en viss tid, sedan ska filmerna "vila" en viss tid innan de släpps på DVD, BD och streaming ... och detta kan komma att ändras.

Dessutom: En hel del av världens filmindustri står stilla på grund av coronaviruspandemin, men animerad film kan man göra vid datorn, utan att träffa andra människor, och röstskådespelare kan spela in sina sessioner en och en ...

Filmen Trolls kom 2016 och liksom originalet är Trolls World Tour en jukeboxmusikal där mega-hits snabbt radar upp sig.

Trollen vi lärt känna i den första filmen får reda på att det finns andra småtroll med andra musikstilar runtom i värden. Våra gamla vänner Poppy (Anna Kendrick) och Branch (Justin Timberlake) är tydligen Pop-Troll.

De fem andra Troll-klanerna är: Techno, Funk, Classical, Country och Hard Rock. De sistnämnda har gjort upp en plan att förena alla de olika "strängarna" som symboliserar olika musikgenrer (ungefär samma idé som med stenarna i Avengers: Infinity War) och förvandla alla till Rock-Zombies ... Nu är det bara Queen Poppy som står mellan musikens mångfacetterade existens och ett Zombie-öde för alla Trolls ...

Trolls är en franchise som tydligen drar till sig de största namnen inom alla genrer. Justin Timberlake är bara toppen på isberget ... Här finns roller som (i original) har röster av Ozzy Osbourne, George Clinton, Gwen Stefani, Kelly Clarkson, Anderson.Paak, Mary J Blige, Icona Pop, K-pop outfit Red Velvet, Anthony Ramos, Gustavo Dudamel ... alla är de med. Och Fifty Shades-killen Jamie Dornan gör rösten ett jazztroll som man absolut inte litar på.

Visuellt har man verkligen försökt fånga de olika musikstilarna. Techno-Trolls har till exempel hår som lyser i mörkret, precis som de ljusstavar som man viftar med under techno-spelningar ...

Är den nya filmen lika rolig som den första Trolls filmen? Inte riktigt. Det är mer färg, mer musik, mer myller, fler Trolls, men mindre "plot" --- och precis samma vändning med småtroll som förlorar färgerna och måste få tillbaka sina färger igen. Många skämt är "inside jokes" om musik-och-nöjesindustrin som går helt över huvudet på barnen. Och varför jobbar Branch på ett frieri till Poppy hela filmen igenom? De två var mycket roligare som omaka "buddies" i Trolls obekymrade buddy-movie. Romancen lämnades helt till Bridget och King Gristle och de två är grymt roliga tillsammans!

Man saknar faktiskt de stora Bergatrollen från filmen Trolls och Poppys vänskap med det stora trollet Bridget --- de är ett så härligt omaka par. Bridget och hennes käresta King Gristle dyker inte upp förrän filmen nästan är slut, som en liten cameo-scen.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.