fredag 24 april 2020

BOK: Ödesryttarna - Mörkret faller av Helena Dahlgren

Författare: Helena Dahlgren
Titel: Mörkret faller
Serie: Star Stable (del 3)
ISBN: 9789178032419
Förlag: Bonnier Carlsen

Utgivningsdatum: 2020-03-09


Tredje gången gillt! För tredje gången återvänder Helena Dahlgren till den magiska ön Jorvik som har så tuffa och vackra hästar ... Tänk islandshäst kombinerat med My Little Pony inspirerade färger och magiska egenskaper.

Ödesryttarna: Mörkret Faller är den avslutande delen i trilogin om de fyra Ödesryttarna: Lisa, Anne, Linda och Alex. Kvartetten har fått ta sig an allt svårare utmaningar genom handlingens gång, och det här är den episka slutuppgörelsens, fantasygenrens praktiskt taget oundvikliga drabbning mellan gott och ont. Sagan fullbordas och hjältinnorna ska en gång för alla visa vad de går för!

Dark Core har sina planer som, om de lyckas, förmodligen kommer att förinta hela den magiska ön Jorvik --- och förmodligen även förstöra resten av vår värld.

Ingen spoileralert här: Dark Core är de onda, medan Jorvik står för den goda magin.

Precis som i Cirkel-trilogin så handlar det mesta om ett kollektiv av tjejer, de har alla olika egenskaper och tillsammans kompletterar de varandra --- tillsammans är deras vänskap och deras magi praktiskt taget oslagbart stark. En magi som också förstärks av deras fyra magiska hästar ...

Vad är då utmaningen? Svar: Samma som i Cirkel-trilogin. Tjejerna i denna häst-cirkel är alla noviser, de behöver tid för att lära sig behärska, kontrollera och använda sin magi på ett smart och ansvarsfullt sätt, och tid är det enda som de inte kan unna sig ... Klockan tickar. Nedräkningen har börjat. Världen står på spel.

Precis som i en James Bond film.

Vad tänker de magiska hästarna? - Jag tar en hötapp tack, shaken not stirred!

Helena Dahlberg fångar tonårstjejerna och deras liv, deras vänskap och deras starka relationer till sina hästar på ett bra och alldagligt sätt --- det är lite Stephen King barndoms-fantasy över berättelsen.

Det finns två tidigare böcker i serien, och även en fin bok med noveller (bok 2,5 i serien) och färgillustrationer som är som ett påskägg fullt med ... ja, påskägg!

Serien passar både alla som gillar fantasy och alla som gillar hästböcker ... Detta är en fin kombination av de två genrena!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.