söndag 26 april 2020

BOK: Allt om känslor - en mycket bra bok, nu i svensk utgåva!

Kun i Mirai min lillasyster har utbrott efter utbrott ...

Författare: Felicity Brooks, Frankie Allen
Titel: Allt om känslor
Översättning: Sara Jonasson
Originaltitel: All about feelings
Illustrationer: Mar Ferrero
ISBN: 9789178615803
Förlag: Lind & Co

Utgivningsdatum: 2020-02-11


I somras var vi och såg filmen Mirai min lillasyster på bio (ja, i somras kunde man gå på bio! det var en helt annan tid och en helt annan värld!)

Huvudpersonen Kun hade massor av känsloutbrott, han var avundsjuk, lessen, arg, allt möjligt, han vrålade och snorade så att en stor vrålande mun upptog hela bioduken ... och i stort sett alla föräldrar skrattade. Men barnen skrattade inte. Inte jag heller. Den här barnfilmen handlar mest om hur jobbigt det är med barn, speciellt innan de lärt sig lägga band på sina känslor ... eller åtminstone sina känsloutbrott.

Hela filmen igenom är det ingen som talar med Kun om hans känslor, eller försöker förklara varför han känner som han känner, eller om det finns någon alternativ strategi till att vråla som besatt ...

MEN NU! Nu finns det en bok som lille Kun och alla som är ungefär i tre-års-trotsåldern (och över) kan ta till sig! Allt om känslor är en utmärkt bok.

Här går man igenom alla möjliga känslor och det finns massor av frågor att diskuterar och olika lösningar om vad man kan göra för att ha koll på sina känslor ... 

Allt om känslor
har kapitel som Hur mår du, Varför känns det såhär, Känslor ändrar sig, Att prata om känslor, Hjälpa vänner och familj samt Ett virrvarr av känslor. 

Man får läsa att alla har känslor även om alla visar dem på olika sätt. Kroppen kan också visa känslor och känslorna kan vara ledtrådar eller meddelanden som kan berätta för en när ens kropp vill eller behöver något. En jättebra bok att inleda samtal om eller arbete om känslor. Här finns massor av intressant läsning om känslor. Boken har massor av fina, färgglada illustrationer som förmedlar mångfald och normkreativitet.


Boken är inriktad på målgruppen 3+ och fungerar lika bra för treårstrotsåldern som sexårstrotsåldern ...
Men den fungerar faktiskt även på tonåringar och vuxna. Det går alltid att #prataomdet.

Allt om känslor har även en kompisbok som är lika kreativ och multikulturell och tankvärd --- och som även den handlar om lite känslor ---- Allt om familjer.
 Har hitintills inte sett något i närheten så bra i denna genre och om dessa ämnen --- ett omdöme som gäller båda böckerna. Båda böckerna är skrivna av Felicity Brooks och Frankie Allen, illustrerade av Mar Ferrero och utgivna av Lind & Co.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.