onsdag 15 april 2020

BOK: Nordens fjärilar - en fälthandbok - Oumbärlig bok för fjärilsskådare

Författare: Bo Söderström 
Titel: Nordens fjärilar - en fälthandbok
ISBN: 9789174249460
Förlag: Bonnier Fakta

Nordens fjärilar är en heltäckande fälthandbok över alla dagfjärilsarter som kan ses i Sverige och övriga Norden. 

Boken, som är en kraftigt reviderad upplaga av den lovprisade Svenska fjärilar, innehåller nu fullödiga beskrivningar av alla 152 arter dagfjärilar och bastardsvärmare man kan se i Norden. Totalt innehåller boken över 600 pedagogiska fotografier. 
Alla fjärilar är fotograferade i sin naturliga miljö.

Det här är en oumbärlig bok nu när naturen vaknar till liv igen efter vintern och många vill spana efter fjärilslarver och sedan efter fjärilar som ger en mobil färgprakt till rabatterna!

Vilka växter gillar fjärilarna? I vilka miljöer syns de? Är de morgonpigga eller kvällspigga? Hittar du dem i din egen trädgård eller vid stranden?

Bo Söderström är ornitolog och fågelspanaer från början - nu har han gjort en vacker och praktsik bok som är "fjärilsspaning" både för nybörjare och mer erfarna fjärilsskådare.

Det finns också information om hur man ska använda (fågel-)kikare och spana på hur fjärilen flyger (och på så sätt artbestämma) för det är ju inte alltid som fjärilarna sitter stilla och poserar.

Rejäla listor och register över värdväxter, var olika arter breder ut sig och så vidare ...

Mycket smart och praktiskt upplägg, verkligen en användbar bok! Dessutom snygg och tålig bindning och bra format --- lätt att ta med sig på utflykten! Det här är innehållsmässigt ett praktverk, men inte ett praktverk som måste stå hemma i finbokhyllan!

BG
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.