måndag 6 april 2020

FILM: Snatchers - Skräckkomedi med Rosemary's Baby när Mean Girls möter Alien


Regi: Stephen Cedars and Benji Kleiman

Titel: Snatchers

Medvernakande: Mary Nepi, Gabrielle Elyse m.fl.

Land: USA,  2019

Distribution: Warner Bros.

Aktuell: På DVD och BD den 6 april 2020

Handling: Sara är äntligen med i skolans coola tjejgäng, tack vare hennes snygga men korkade kille Skyler. Men Skyler drog på sig ett utomjordiskt virus under sommarlovet, och efter en enda natt ihop upptäcker Sara att hon är gravid ... i nionde månaden. Med en utomjording.

Extramaterial DVD & Blu-ray: The birth of Snatchers: A behind-the-scenes look • Unexpected: The Snatchers blooper reel • Commentary with the creators of Snatchers


Filmen Snatchers hade premiär på filmfestivalen South by Southwest där den blev hyllad som en av årets bästa skräckkomedier och en av de 11 bästa filmerna på festivalen.

Med tanke på detta kanske man väntar sig något jättebra, något jätteoriginellt. Men det är tvärtom - allt är precis som det brukar vara. Kanske ska det vara så i USA, genren är så inkörd och klichéerna är så utnötta att det blivit sanna?

Temana med "måste komma med i populära gänget" och "oj vad det straffar sig" och "det är bättre att ha bra vänner än populära vänner" är sååå använda och utslitna och återanvända gång på gång.

Och skräckkomedi är numera lika med splatter - ju mer "splatt" desto skojigare, eller hur?

Filmen är pepprad med trendig tonårsslang, och alla skriker hela tiden, även när de pratar vanligt. Man får intrycket av att man lyssnar på en hög chihuahuor som skäller och bjäbbar oavbrutet.

Ett par av fördelarna med filmen är Mean Girls parodin och att filmen bara håller på i en och en halv timme - komedier och skräck brukar inte hålla längre.

En nackdel är tonårsjargongen --- som givetvis är överdriven med flit, för att vara rolig, men det blir så tjatigt och jobbigt att höra på i längden --- läs: över en halvtimme, som är den normala längden för sitcoms).

Det är inte årets sämsta skräckkomedi, men det är inte heller den bästa.

Tonåringar som mosar monster görs fortfarande bäst och med ironisk självdistans, på färd i The Mystery Van - och i sällskap med en hund som är mycket större än en chihuahua.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.