onsdag 15 april 2020

BOK: Hilda och det dolda folket - Första delen om Netflix-hjältinnan med blått hår!


Författare: Stephen Davies
Titel: Hilda och det dolda folket
Serie: Hilda och det dolda folket (del 1)
Illustrationer: Luke Pearson
Originaltitel: Hilda and the hidden people
Antal sidor: 180
ISBN: 9789178614240
Förlag: Lind & Co
Hur började det? Hur hamnade Hilda i Trollberg? Hur hamnade Hilda på Netflix? Hur blev hon så himla älskad?


Serien Hilda och det dolda folket börjar med en bok som heter just Hilda och det dolda folket.Hilda och hennes mamma verkar ha den perfekta tillvaron. De förstår varandra perfekt. Hildas mamma gör sin grej, Hilda packar gurksmörgåsar och teckningsblock i sin ränsel och går ut i vildmarken för att leta äventyr och teckna av intressanta stenar ... och bli jagad av ett troll. Det är så klart bara roligt, för det visar sig att trollet bara behöver lite hjälp, så blir hen hur snäll som helst och äter inte upp Hilda.


Men snart kommer det smolk i glädjebägaren!


Hildas mamma säger att de ska flytta från den perfekta stugan till Trollberg. Hilda måste gå i skolan. Helt onödigt, tcker Hilda, som lär sig det mesta hon kan i vildmarken ...


Men inte ens Hilda kan förklara alla underliga saker som händer i huset där de bor ... Spökar det? Absolut inte, allt har en fullkomligt naturlig förklaring! Deras lilla stuga ligger mitt i en stad där små uppretade alver bor. Som är osynliga, tills man fyllt i en massa pappersarbete.


Alverna har bestämt sig att Hilda och hennes mamma ska vräkas. Dessutom försöker Hilda hjälpa en vilsen jätte som blivit av med sin käresta, som han träffade i begynnelsen av tiden ...


Hur ska Hilda hinna med att dessutom medla fred mellan människor och alver ... och övertala mamma med att skola är något helt onödigt!


Det här är äventyr med full fart hela tiden. Hilda är en helt härlig och oemotståndlig hjältinna!
Bilderna är skojiga och träffande och boken vimlar av fantastiska djur och varelser .... men man ödslar aldrig någon tid på långrandiga förklaringar, det mesta framgår så klart av handlingen ändå.


Hilda kommer igen --- var så säkra på det!


BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.