måndag 18 november 2019

SCEN: Nöjesteatern i Malmö firar 80 år och jubilerar med att sätta upp den klassiska operetten GLADA ÄNKAN hösten 2020!

Nöjesteaterns 80 års jubileumsföreställning
Nöjesteatern i Malmö firar 80 år och jubilerar med att sätta upp den klassiska operetten GLADA ÄNKAN hösten 2020!
Den 25 september 2020 är det premiär på Nöjesteatern i Malmö för operetten Glada Änkan. En klassisk föreställning med musiker från Wien. Inför uppsättningen på Nöjesteatern i Malmö kommer alla föreställningens musikstycken spelas in på plats i Wien med Schönbrunn Festival Orchester Vienna.
”Det här är ett fantastiskt spännande sätt att utveckla den musikaliska upplevelsen för vår publik. Tack vare den moderna ljudtekniken kommer föreställningen att få känslan av en stor symfoniorkester på plats på teatern”, säger Emelie Löfmark, föreställningens producent.
Glada Änkan hade premiär för första gången på Theater an der Wien i december 1905 och har sedan dess förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler i snart 120 år.
Glada Änkan utspelar sig tidigt 1900-tal i det glada Paris. Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari, spelad av Frida Engström, har lämnat Pontevedro och lever ett lättsamt liv i Paris med beundrare från hela världen. Baron Zeta från hemlandets ambassad har fått i uppdrag att ombesörja att den unga änkan gifter sig med en pontevedrisk herre för att säkerställa att änkans förmögenhet stannar i hemlandet. Thomas Järvheden gestaltar den vackre, gladlynta Greven Danilo Danilovitj. Baronen Zeta anser att greven är den rätta och att det är hans skyldighet mot fosterlandet att gifta sig med änkan. Greven är dock själv inte lika förtjust, utan han är en ung man som gärna spenderar nätterna på parisiska nattklubben Maxim i sällskap av nattklubbsägaren Emanuell, spelad av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.
Änkan Glawari är inte lätt att få på kroken, varken för den ena eller den andra. Hon är misstänksam och vill ha en man som älskar henne för hennes skull, inte för hennes pengar. Man försöker leta reda på Danilo som övertalas att följa med till den bal som anordnas på ambassaden till änkan Glawaris ära. Danilo möter Hanna och det visar sig att de känner varandra hemifrån. Snart upptäcker Danilo och Hanna att de har något gemensamt. Inte helt oproblematiskt finner de varandra i det glada Paris. Men räcker det för ett giftermål?
Nöjesteaterns Glada Änkan-ensemble är 20 sångare/skådespelare på scen.
Greven Danilo Danilovitj Thomas Järvheden
Änkan Hanna Glawari Frida Engström
Nattklubbsägaren Emanuell Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson
Regissör Anders Aldgård
Producent: Emelie Löfmark, Julius Production AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.