fredag 1 november 2019

SCEN: Hjälp det spökar! - Mysrys för de minsta på Liseberg!


Titel: Hjälp det spökar!  
Medverkande: Fröa, Måns Tråk och de gröna kaninerna från Liseberg
Plats: Kaninscenen, Liseberg, Göteborg
Speltid: 30 minuter
Klockslag: 14:00, 16:00 och 18:00Hjälp det spökar!  Eller gör det verkligen det? Egentligen, finns inte bara spöken i vårt eget huvud? När alla springer omkring och är rädda och ingen tänker, då kan vad som helst förvandlas till spöken ... 

Det där är de filosofiska tankarna som ingår i den nya Halloweenpjäsen på Liseberg, där kaninen Kanina bjuder in till maskerad. Alla ska klä ut sig till olika läskiga saker och tävla om det stora pumpapriset. Kanina väljer att klä ut sig till kanin-vampyr. Hennes människovän Fröa klär ut sig till läskig mumie. Alla vill vara med och tävla om den stora pumpan! 

Alla utom Måns Tråk, det vill säga. Han har andra planer för det stora pumpapriset, nämligen att lägga beslag på det utan att tävla alls ... I sann ninjastil rullar Måns över scenen, högt skrikande; "Hi-ya!".  Publikens skrik av skratt är ännu högre! 

Måns Tråks mästerkupp blir dock avbruten. Han blir skrämd av den där mumien (Fröa i sin maskeradkostym) och han försöker gömma sig under ett lakan ...  vilket gör att alla andra i sin tur blir rädd för det vita-lakan-spöket som jagar dem och skriker MUUU! 

Det här är en fullständigt galen förvecklingsfars, med mycket spring-i-dörrarna. Kaninerna har till denna Halloween en helt ny utomhusscen att agera på, som erbjuder mycket mer plats än den gamla Kvarnteatern (som nu byggs om till en ny kaninattraktion) och det finns många fler dörrar att springa i. 
Det är packat med folk som tjuter av skratt, så mycket att de nästan överröstar spökets MUUU!
Störst skratt belönas dock ninja-attackerna med. Det är alltid roligt att se Måns Tråk, klädd i frack och hög hatt, rulla runt på scenen och attackera tomma luften! Måns Tråk och Fröa har också fantastiskt fin interaktion med publiken, som blir till en extra faktor i dramat.

Till alla dessa förvecklingar läggs en nyinköpt spökfälla ... och som all nymodig elektronisk utrustning kommer den med en fjärrkontroll som inte fungerar och en instruktionsmanual som är smått obegriplig (och som dessutom talar med Tony Irvings röst). Det här är ruggigt kul!

Det finns tre föreställningar dagligen. Och alla ingår i entrébiljetten till Liseberg. 

Mer kul i kaninlandet är Kaninas snurriga sockerchock, en fartfylld dansshow, och Kannes magiska fullträffar, en trolleriföreställning där Kanne Kanin trollar fram allt utom levande kaniner ur sin hatt. Allt i samarbete med Ballongfabriken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.