tisdag 19 november 2019

FILM/TV: The Big Bang Theory - världens bästa komediserie är fortfarande bäst"The Bow Tie Asymmetry" - Pictured Behind the Scenes: Mrs. Fowler (Kathy Bates), Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik), Sheldon Cooper (Jim Parsons) and Mr. Fowler (Teller). When Amy's parents and Sheldon's family arrive for the wedding, everybody is focused on making sure all goes according to plan -- everyone except the bride and groom, on the 11th season finale of THE BIG BANG THEORY.

Regi: Mark Cendowsky m.fl.
Titel: The Big Bang Theory (season 11)
Medverkande: Jim Parsons, Johnny Galecki,
Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar,
Mayim Bialik, Melissa Rauch, Kevin Sussman m.fl.
Land: USA, 2018
Distribution: Warner Bros.

The Big Bang Theory. Fortfarande explosionsartat kul efter alla dessa år! The BBT har gått i över tio år, och där andra serier börjar tackla av så går BBT från klarhet till klarhet och blir roligare för varje år som går. 

Hemligheten bakom succén:

1) Briljanta skådespelare med Jim Parsons som Sheldon i spetsen --- han skulle ha varit rolig  även under stumfilms eran --- han utnyttjar mimiken och fysisk humor till max ... det är skrattretande bara att se Sheldon tänka, eller fundera på vad han ska säga ...

2) Oanade mixer. I början parades skådespelarna ihop två och två, man visste att det var Sheldon och Leonard. Och Howard och Raj. Nu växlar man ofta mellan vilka skådespelare som paras ihop.

Visst, de ursprungliga paren gäller fortfarande. Men nu finns det också andra par: Sheldon och hans flickvän Amy, Leonard och hans fru Penny, Howard och hans fru Bernadette, Raj och ... ja hans hund? Raj är fortfarande singel, när det gäller att tävla om vem som är mest desperat, så blir det Raj och Stuart i serietidningsbutiken som paras ihop.

Allra bäst blir det när man rör om i grytan ordentligt.

Sheldon och Penny pratar "string theory" --- yep, Penny kan ingen naturvetenskap eller teknik men hon har erfarenhet som bartenter, och det är ju allt man behöver göra --- ställa ledande frågor och lyssna!!!

Leonard och Bernadette diskuterar deckare. Deckaravsnittet, där Leonard försöker skriva en deckare är det absolut roligaste avsnittet denna säsong! Bonus: "Leonard's mother", den underbara Christine Baranski (känd från Mamma Mia filmerna) är med!

Amy och Howard samarbetar på jobbet, trivs hur bra tillsammans och sjunger Neil Sedaka för full hals!

Amy och Howard var så roliga tillsammans under season 7 när de sjöng Neil Diamond tillsammans! Och de har inte haft några bra duoscener tillsammans sedan dess ...

3) Manusgruppen. Alla är ansvariga för allt. Visst, kvaliteten kan variera något mellan de olika avsnitten, beroende på vem som är huvudansvarig och har hand om storyn, men man ändrar inte för mycket på personernas personligheter, man försöker vara konsekvent i personernas utveckling ...

... och om något inte funkar under inspelningen framför live publik (d.v.s. publiken skrattar inte tillräckligt mycket!) så är manusgruppen på plats och SKRIVER OM direkt! Så att det blir tillräckligt kul! Hur detta går till? Kolla extramaterialet!

Story Arc: Sheldon och Amy och Sagan om Ringen

Den huvudsakliga "story arcen" i denna säsong är Sheldons och Amys giftermål. Från frieriet i avsnitt ett till bröllopet i avsnitt 24.

Det är intressant att tänka på --- Sheldon och Amy har presenterats som de mest skruvande karaktärerna eller "weird" för att använda det ord som deras vänner använder om dem. Men de har falritk det bästa och mest jämställda förhållandet.

Rajs huvudsakliga förhållande är med hunden Cinnamon. Eller Howard. Inget av relationerna verkar rigtit sunt (speciellt inte det med hunden).

Snygga men elaka blondiner

Leonard och Howard har båda gift sig med snygga blondiner som är smartare än vad de själva är --- och som tjänar mycket mer pengar. Och som ofta är ganska elaka mot sina respektive män --- och kör över dem när det gäller precis allting.

I deckaravsnittet tror de olika läsarna att den elaka och snygga blondinen Ilse i Leonards bok är ett porträtt av Penny --- eller Bernadette --- men det är faktiskt hugget som stucket. De är ganska lika varandra till sättet.

Raj lyckas faktiskt ta sig ur sitt förhållande med någon som ständigt säger elaka saker --- han gör slut med Howard och låter bli att platta till håret (för att se ut som Howard). Och blir mycket mer framgångsrik på jobbet!

Det är härligt att se Raj lyckas med något!

Serie-förhållande som håller till nästa säsong av serien ...

Det är också härligt att se Stuart få tar på en smart och sympatisk tjej som gillar serier. Hon kommer att finnas kvar i säsong 12 ...

Ja, det här är påhittade individer. Men ändå, man är så himla lycklig varenda gång losers som Raj eller Stuart får en liten framgång!

Den här säsongen av BBT har också de bästa gästskådeslenare någonsin!

Bästa gästskådespelen ....

Neil Gaiman som sig själv. Han besöker Stuarts serietidningsaffär TVÅ gånger och ingen i gänget lägger märke till honom! Han gör också Stuart och hans affär berömd och framgångsrik.

Mark Hamill som sig själv. I fejd med Will Weaton, också som sig själv, om vem som ska få viga Amy och Sheldon ... Star Wars versus Star Trek. Vem drar det längsta strået? Spoilervarning: Star Wars! Luke Skywalker har varit med i varje avsnitt någonsin --- i form av en docka på Big Bang-killarnas bokhylla.

och så ...

Katy Bates som Amys mamma. Love it! Kvinnan som fick en Oscar för sin roll i Stephen Kings Lida (Misery) har blivit ännu mera "scary" med åren!

Ja, vad ska man se fram emot nu? Säsong 12 av BBT så klart! Och serien Young Sheldon!

Hela Sheldons familj samlas i sista avsnittet - mamma, syster och bror. Och så tänker man, inte klokt vilka damer de fått till mammorna, tre av de bästa skådespelarna idag! (Sheldons mamma borde ha fått en Golden Globe för sin roll som Lady Birds mamma!)

Och så skänker man en tacksamhetens tanke till live publiken som står och köar och fryser för at testa alla avsnitt först, så att vi som sedan tittar får la créme de la créme av sitcom humor.

Heja BBT --- och låt ert universum fortsätta expandera med fler fina skådespelare och skådespelerskor!!!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.