lördag 23 november 2019

SCEN: Martin Stenmarck - Hitsen & Hjältarna - WOW vilken vinnarshow!


Las Vegas - öppningnummer för Hitsen & Hjältarna. Artist: Martin Stenmarck
Show: Hitsen & Hjältarna
Plats: Helsingborgs Arena
Datum: 22 november


Martin Stenmarck - Hitsen & Hjältarna. WOW vilken vinnarshow! Denna rockcirkus har inte en lugn sekund. Tempot är högt, kärleken till musiken är underbar och uppenbar, bandet är briljant och glädjen är genomträngande.

Martin Stenmarck intar scenen med en hatt som hade passat en modern, modemedveten Robin Hood, en jacka som gjord för en Las-Vegas-legend, mockaskor som ingen vågar trampa på och en attityd som säger att här kommer det att bli rockparty hela kvällen!

Hela showen är en enorm, fenomenal hitkavalkad, med bara toppar och inga dalar. Stenmarcks egen Las Vegas går över i en Sinatra hyllning, Billie Eilish presenteras mellan Bruce Springsteen och Elvis Presley, Stenmarcks nya singel går över i Born to Run ... och det är "allsångsvarning" på nästan alla texterna. Möjligen är en B-sida med Presley mer okänd, men den rockar lika hårt som övriga hits i Elvis-medleyt.

Forever Young, Jag kommer inte hem ikväll, Jag kan inte glömma, Born to Run, Bad Guy, Little Sister ...

Det hade lätt kunnat bli spretigt, men det blir det aldrig. En röd tråd går genom hela showen, kärleken till musiken, alla genrer, och allt verkar så naturligt och självklart. Hela kvällen har en perfekt story-telling-kurva där det är musiken sköter berättandet.

Det här är som en krogshow där låtarna får köra snacket. Ett slags självbiografi genom musikminnen.

Alla musikerna är helt fenomenala, och tillsammans skapar de ett gediget sound där alla musiker glänser --- och ingen överglänser (eller överröstar) Stenmarck. Varenda stavelse hörs överallt i arenan, vare sig han sjunger med sina lungors fulla kraft eller nästan viskar fram en speciell textrad.

Tillsammans har Stenmarck och bandet många gedigna musikminnen som de delar, och denna turné kommer att bli ännu ett.

I så många sammanhang ser man Stenmarck omnämnd som "Ladies-night-profilen", men under denna spelning står det klart att Stenmarck minsann har mängder av fans som är mogna män i alla möjliga åldrar. De dansar, sjunger, hoppar upp och ner och rockar loss i publiken. Kanske minns de sin egen ungdoms musikaliska hjältar. Kanske har de, liksom Stenmarck och hans vänner på scenen, också haft ett band redan när de gick i skolan.

Martin Stenmarck - Hitsen & Hjältarna - rekommenderas varmt inte bara till Martin-Stenmarck-fans utan till alla som tycker om riktigt bra musik, levererad av superbra musiker, och som vill ha en kväll som riktigt tänder på alla musikaliska cylindrar. Dessutom rekommenderas showen för alla som redan överdoserat på julmusik. Julinslaget i denna show är vackert och smakfullt, men minimalt. Och passar perfekt in i helheten bland alla andra oförglömliga hits.

Det kommer att bli ett storslaget finalparty när den här showen kommer till Rival i januari nästa år.
Men innan dess finns det många chanser att se Hitsen & Hjältarna. Unna dig det. November-december är så mycket mer än julmusik.

BG

Setlist:
1. Las Vegas
2. Han är galen
3. Blundar
4. Forever young
5. Little Willie John
6. Sjumilakliv
7. Det var då
8. Everybodys Changing
9. Decemberfåglar
10. Jag kan inte glömma
11. Born To Run
12. Bad Guy
13. Suspicious Minds
14. Little Sister
15. Gimme Some Lovin
Extranummer:
Whole Lotta Shakin
My Way
 
Bildspel från kvällen:
Stenmarck rockar arenan!


Agnes och Martin. Ljuv musik uppstår.
 En grön jul ...

 Keyboardmagi
 På Scenkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.