tisdag 19 november 2019

FILM: Husdjurens hemliga liv 2 - Underbar uppföljare som överträffar ettan!

En hemlig hund-agent med katt-öron och nio liv ...


Regi: Chris Renaud
Titel: Husdjurens hemliga liv 2
OriginaltitelThe Secret Life of Pets 2
Medverkande (röster, original): Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Nick Kroll, Dana Carvey, Ellie Kemper, Chris Renaud, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Harrison Ford m.fl.
Land: USA; 2019
Distribution: Universal Pictures


En tvåa som överträffar ettan! Massor av gulliga djur! Hundar och katter och en kanin som tror att han är en superhjälte! Vad kan man mer begära? 
Plus ett tips på hur man kan använda en robotdammsugare som en mobil tron på hemmaplan. Den här filmen är en super-kul "ride" för alla åldrar!

Husdjurens hemliga liv är som Toy Story med husdjur i alla rollerna. Vad gör leksakerna när du lämnar ditt rum? Vad gör husdjuren när du inte är hemma? Självklart hittar de på en massa bus och upptåg som du inte vet om!

Avengers Assemble! Puppies assemble!

Husdjurens hemliga liv 2 står på många barns önskelista som favoritfilm (förutom att hitta ett livs levande husdjur under julgranen?!). Och det är ju självklart --- här finns så många olika djur, olika sorters hundar, katter, en undulat och en kanin, och så vidare, att hela filmen ser ut som en "favoriter-lista". Det enda som verkar fattas när det gäller barns favoritkaraktärer på bio är minioner. Men de har egna filmer gjorda av samma filmskapare. Vad kommer härnäst? Minionernas hemliga liv? Vad gör minionerna när Gru inte är hemma?

DVD och BD utgåvan av Husdjurens hemliga liv 2 innehåller faktiskt NYA minionfilmer! Hurra och hallelujah! DET var en fin julklapp av Chris Renaud & co att komma med!

Den huvudsakliga intrigen i Husdjurens hemliga liv 2 är som tagen från Lady och Lufsen --- förutom Toy Story så klart. Men där dessa filmer vågar vara mörka och ställa obekväma frågor (som: Vad händer när du inte är älskad längre? Vad händer när du blir ersatt? Vad händer när det kommer en nyare, finare leksak?) så är Husdjurens hemliga liv 2 lite mera tam. Husdjurstam.

Hundvalp som är specialist på "puppy eyes"!

Max position som "favoritleksak" blev utmanad redan i den förra filmen, när matte kom hem med en ny hund, och i den här filmen har matte skaffat man och barn. Max dagar som mattes stora kärlek är med andra ord över. Många gör sig till och med av med alla pälsbeklädda husdjur när de skaffar familj. Men den här filmen väjer som sagt från allt mörker, och tar en helt annan väg.

Hunden Max blir väldigt överbeskyddande och utvecklas till en helikopterhund (hundversionen av en helikopterförälder alltså) och måste botas från detta och hitta sitt naturliga hundjag ... Mentor i filmen är en riktig alfahund, en lantlig, stor och imponerande fårhund som i original har gruffig röst av Harrison Ford.

Ett oemotståndligt radarpar - En superhjälte och hans side-kick!

Roligast i filmen är tjejerna! Lake Bells gråspräckliga katt och Jenny Slates fluffiga vita pomeranian bildar ett underbart radarpar. Tillsammans med ett gäng andra husdjur försöker de infiltrera en lägenhet fylld av katter för att rädda Max favoritleksak. Igen säger "To infinity and beyond!" Men den fluffiga vita hunden tassar bestämt där ingen hund tidigare har satt sina tassar. Det är ett litet steg för en liten knähund, men ett stort steg för hund-ig-heten!

Kevin Harts vita kanin Snowball är också tillbaka, han ska rädda en tiger från en cirkus. Hela denna intrig är så långsökt och så långt från husdjur och deras hemliga liv att det inte blir speciellt roligt.
Men kaninen är söt och fluffig och gullig, ungarna älskar honom och hans nya, fluffiga gulliga hund-side-kick.

Harrison Ford som hund.

Fast ALLRA bäst är det ju när husdjuren håller sig hemma i New York och hittar på fuffens i sina egna lägenheter.

Max och Snöbollskaninen får ursäkta --- man tappar snart intresset för deras utflykter.

Men hur tjejerna infiltrerar en främmande kattlägenhet (med lite backup) --- DET är minsann riktigt kul!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.