måndag 4 november 2019

FILM: LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet får premiär februari 2020


Nils Kendle och Polly Stjärne spelar huvudrollerna i ”LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet”, som Moa Gammel regisserar. Filmen har planerad premiär i februari 2020. Foto: Roja Studios/SF Studios


LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet” regisseras av Moa Gammel och har planerad premiär i februari 2020. Nils Kendle och Polly Stjärne tar över huvudrollerna.

Förra gången var det Frank Dorsin och Ester Vuori som spelade Lasse och Maja.

När det nu närmar sig inspelningsstart för nästa LasseMaja-film bekräftas i ett pressmeddelande från SF Studios att 11-åriga Nils Kendle och Polly Stjärne tar över huvudrollerna.

Den kommande filmen, som fått titeln ”LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet”, regisseras av Moa Gammel efter ett manus av Henrik Engström och Mattias Grosin.

Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg och Peter Viitanen är några av skådespelarna som medverkar i filmen, i vilken det utlovas flera nya rollfigurer. Som tidigare är Tomas Norström som spelar polismästaren i Valleby, medan Rani Pyne gör rollen som Klara.

I samma pressmeddelande går följande att läsa om filmens handling: ”Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott.”

Vidare: ”Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.”

Med på tåget finns även filmfotografen Ita Zbroniec-Zajt, scenografen Pelle Magnestam samt Lisa Holmqvist, som skrivit filmens musik.

Inspelningen av ”LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet” börjar den 3 juni och Filippa Torstensson är filmens producent.

”LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet” har planerad premiär i februari 2020 och produceras av SF Studios samproduktion med Film i Väst, SVT, AB Svensk Filmindustri och med stöd av Svenska Filminstitutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.