torsdag 29 mars 2018

SCEN: Danny Saucedo NU! - Danny bäst i världen levererar showernas svar på gyllene snittet

Den dynamiske Danny levererar en riktig dynamitshow på The Theatre, Göteborg. Foto Graham.


Amazing Danny! - Sinatra möter EMD i öppningsnumret.

Artist: Danny 

Titel: Danny Saucedo: NU

Plats: The Theatre, Göteborg.

Publik: 1350.

Premiär: 29 mars 2018

Spelas: torsdag-söndag, matinéföreställningar lördag-söndag, våren 2018.Det här kan mycket väl vara den bästa och mest fulländade krogshowen någonsin! Danny Saucedo är farligt nära Nirvana, han har lyckats närma sig krogshowens svar på det gyllene snittet: en del humor, en del allvar, två delar musik och dans .... och så snurrar den gyllene framgångsspiralen vidare!

Det gäller att fånga nuet! Och ingen gör det lika bra just nu som Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski - mer känd som Danny - med sin show "NU" som är det maffigaste musikaliska mästerverk man kan tänka sig. Amazing är bara förnamnet på denna showupplevelse och Amazing råkar även vara Dannys öppningsnummer - en kaxig Frank Sinatra cool uppdatering där hattarna och delar av koreografin får tankarna att gå till de gamla EMD dagarna. Sedan förvandlas Danny till ett installationskonstverk, Sveriges svar på Justin Timberlake, en sexig mattenörd, en folkkär trubadur ... och Så Mycket Mera!

Istället för "NU" hade man kunnat kalla showen "The many faces of Danny". För Danny har provat på så mycket - men alla vägar har gått till ett mål: folket kärlek.

Danny i närkontakt med públiken -  Danny kan konsten att prata om matte och broccoli och flirta samtidigt! 

Det är så himla underbart! Ingen annan kan prata om broccoli i ett intimt samtal i ett hänfört publikhav och få det att låta som det hetaste och kärleksfullaste ämnet någonsin. ("Vi är alla broccoli." Vem annars kan bära upp en sådan replik?). Ingen annan levererar en matematiklektion mitt i en krogshow med halsbrytande högt tempo. Ingen annan uppträder som om han vore med i ett installationskonstverk värdigt konstbiennalen i Venedig.

Hela showen är så spektakulär och innehåller så extra mycket extra allt att den helt enkelt måste upplevas.

Ovanliga scenlösningar - scenen delar sig och blir till två etager.
Det visuella är sedan länge ett omtyckt komplement till musiken och det intressanta med konceptet "NU" på The Theatre är att även smaksensationen på många sätt ingår i helhetsupplevelsen - ju fler sinnen som engageras, desto mer överväldigande helhetsupplevelse.

Visst, allt är utfört av den fyrfaldige OS-mästaren i kockkonst, Krister Dahl, desserten är skapad av regerande konditormästaren Kalle Bengtson, men det är Danny själv som valt tema och ingredienser för kvällen. Broccolisläktingen romansesco (som dyker upp i förrätten) spelar en viktig roll under själva showen, både under mattelektionen och i mellansnacket i publikhavet.

Huvudrätten är ingen traditionell krogstek, utan en fräsch laxrätt (Danny äter själv inte kött) och plockandet med "make your own softbun" gör att huvudrätten går långsammare och blir mer social än vad den traditionella krogrättstallriken (där allt är färdigupplagt) brukar vara. Tänk Legobygge med massor av vegetariska tillbehör och så är du på rätt väg. Vinet till huvudrätten är från samma kontinent som Danny - Sydamerika. Efterrätten är ren och skär perfektion.

Första Dannyn på månen. Konstnärligt hög klass på alla nummer!
Dannys utländska påbrå spelar en viktig roll i showen och i mellansnacken - här ligger tonvikten på att komma någonstans och att uppfylla sina drömmar. Dannys mamma kom från Bolivia till Sverige som 22-åring. Hennes plan var inte att bli ensamstående mamma till två väldigt blonda pojkar i ett främmande land - men hon gjorde det bästa av saken. Dannys pappa är från Polen och gillar Elvis, men showens tonvikt ligger vid mamma och hennes ambitioner, hennes uppoffringar och hennes översvallande kärlek. (Att gå på Dannys show "NU" är på många sätt den perfekta mors dags presenten i vår!). Sönerna skulle gå i katolsk kyrka, de skulle lära sig att tala massor av olika språk och att spela många olika instrument och framför allt: de skulle lära sig att dansa!

Redan som liten knatte fick Danny alltså den bästa och mest gedigna utbildning en blivande världsstjärna skulle kunna önska sig. (Ja, han framför låtar på olika språk och spelar olika instrument under kvällen och dansar som en gud! Utbildningen har gett utdelning!) Dessutom jobbade mamma ständigt på att få upp Dannys självförtroende och började alltid dagen med att väcka den lille parveln med orden "Danny, du är bäst i världen!" (vilket för övrigt också låter lite som titeln på en Roald Dahl bästsäljare: Danny bäst i världen!).

Danny kanaliserar sin inre trubadur vid flygeln, som dyker upp ur ett podium, mitt ute i publikhavet.

Dannys egna planer var att bli den nye Elvis!
Publiken skulle skrika hans namn!
Ja, om inte hela namnet "Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski" så i alla fall "Danny"!

När det inte gick tänkte han bli den nye Ricky Martin.
Spanskan hade han ju som i en liten ask!

Givetvis stod "vinna Melodifestivalen" och"vinna hela Eurovision Song Contest" på att-göra-listan.
Nu blev det ju inte riktigt så som Danny hade planerat.

Danny kom tvåa i Melodifestivalen två bittra år i rad.

När publiken får frågan vem som vann ett visst år så är det ingen som minns svaret. Alla minns Dannys megahit, den som han kom tvåa med, någon djärv person föreslår till och med att den låten vann. Men så är det ofta med Melodifestivalen (och även med Eurovision Song Contest). Den som vinner är inte alltid den som lyckas bäst i det långa loppet. Det är inte alltid den vinnande låten som folk minns bäst --- ibland lyckas till och med minnet konstruera en helt annan vinnare!Danny, liksom Elvis, klär i vitt.

Danny är nu 32 - och har redan tre säsonger på Hamburger börs under bältet, ett rekord i modern tid - men på något sätt känns det som om Danny alltid har funnits, även om han är en av de yngsta artisterna någonsin som haft en egen krogshow. (Krogshower, liksom självbiografier, brukar komma sent i karriären).

När vi får se "början" - någonstans ska man ju börja innan man tar världen med storm - en Idol-audition på storbildsskärmen - så känns det som från en annan tidsepok.

Danny har hunnit med Så himla mycket och har blivit Så mycket bättre under sin relativt långa - eller relativt korta - artistkarriär. För tidsuppfattning, liksom minnet, är relativt.

Alla hitsen finns med. Melodifestivalvinnarna vi minns, de som visst bara kom tvåa, finns med.
Tokyo, Idol-Dannys stora hitlåt, finns med och levereras i ny tappning under kvällen, den sång som han en gång i tiden sjöng i köpcenter efter köpcenter, faktiskt flera gånger per köpcenter, eftersom det var den enda låt han hade.

Hyllningar till Dannys egna idoler finns med i oförglömlig Danny-tappning. Allt har extra tryck, allt har ett  enhetligt sound och ett utförande som är överjordiskt bra. Danny verkar sväva som på små musikaliska moln.

Glittrigt extranummer med konfettiregn i guld och silver. 
Vikväggen kan förvandla scenen till en tvåvåningsscen, Danny springer upp och ner för väggen som en sentida Gene Kelly fast med Justin Timberlakes rytm och med utstrålningen från en modern grekisk gud med vingar på fötterna. The Theatres höjd och bredd utnyttjas maximalt.

Ändå är Danny och showen som allra bäst när han vandrar runt i publikhavet och ut till det lilla runda podium som står mitt i salen. Han överger den snyggaste scen som skådats till förmån för en liten rund tårta där han sitter själv och spelar på en flygel som hissas upp helt magiskt behändigt ur det lilla runda scengolvet.

Det här är nära, intimt, musikaliskt kärleksfyllt och en final som inte går av för hackor. Konfetti flyger genom luften som guld- och silverregn, Felix Sandman dyker upp som exklusiv gäst med sin singel Every Single Day, kompas av Danny i ett fenomenalt extranummer och precis när det inte kan bli bättre i hela vida välden avslutar Danny bäst i världen med Ted Gärdestads För kärlekens skull.

Alla kan göra världen lite bättre. Danny har använt sina speciella talanger för att sprida lycka och kärlek och glädje och värme.

Det är bara att önska så många som möjligt denna vackra upplevelse.

Två män och en flygel. Felix Sandman och Danny Saucedo.

BG

Fakta om showen


Medverkande på scen

Artist Danny Saucedo, Kapellmästare Emanuel Norrby, Slagverk Stella Thors Berefelt, Trummor Karl Persson,Bas Helmer Norrby, Gitarr André Kristiansson, Piano/sax/slagverk Jonas Thander, Dansare:Alexandro Duchén, Kenny Lantz, Daniel Gürow Lundkvist, Adnan Sahuric

OS-mästaren Krister Dahl har skapat kvällens unika meny tillsammans med Danny.
Kreativt team/teknik
Produktion


Regissör/koreograf Fredrik ”Benke” Rydman
Regiassistent Vera Prada
Manus Martin Luuk och Danny Saucedo
Scenograf Lars Östbergh
Videodesign/animation David Nordström, Green Wall Designs
Ljusdesign Palle Palmé
Ljuddesign/operatör David Granditsky
Projektion David Nordström, Greenwall
Koreograf Alexandro Duchén
Koreografi, I swear Kenny Lantz
Koreografi, Amazing org Daniel Koivunen
Medkoreografi, Amazing org Alexandro Duchén
Koreografi, Todo El Mundo Martin Ferretti
Medkoreografi, Brinner i bröstet, Snacket på stan Kenny Lantz
Stylist Julian Hernandez
Meny: Krister Dahl i samarbete med Danny.
Exekutiv Producent Mikael Gordon-Solfors
Spelas på: The Theatre, Gothia Towers, Göteborg
Premiär: Torsdag 29 mars
Åldersgräns: Matinéshow: 18 år, 8 år i målsmans sällskap och kvällsshow 18 år, 13 år i målsmans sällskap. Biljetter www.showtic.se och www.gothiatowers.com "NU" presenteras av 2Entertain, i samarbete med Live Nation, Krall Entertainment och United Stage.

Officiell låtlista:

Amazing, Skepp, Brinner i bröstet, Junikårn, I swear, Se mig, Medley: Tokyo/If only you/In da club,
Fibonacci, Hör vad du säger men glömt va du sa, Todo el mundo, Youniverse, Boom chicka boom,
Super 8, EMD, Medley: Baby good bye/Jenny let me love you, Watch me dance, Så som i himlen,
Snacket på stan, Dör för dig, Amazing, För kärlekens skull
Svartvitt nummer i snygg koreografi.

Summering:

"NU" ÄR den bästa krogshow som skapats i Sverige (och kanske också den bästa krogmenyn?) - den innehåller alla alla kvalitetsingredienser och alla levererar på toppnivå: avancerad teknik, grymt bra dans, en genomtänkt musikalisk helhet, en unik närhet med Danny på centrumscenen, ensam med en flygel, massor storslagna showstoppermoments och en känslosam final med Felix Sandman och Ted Gärdestad. Danny bäst i världen levererar sitt allra bästa. Just nu.

Danny levererar den perfekta krogshowen - med en perfekt presentation av det gyllene snittet!
Åldersgräns (i målsmans sällskap) för matinéföreställning är bara åtta år. Danny kommer att lära ungarna att älska matte och broccoli. Fantastiskt! Och glöm inte --- hylla din mamma med Danny-klass på mors dag!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.