söndag 25 mars 2018

Arkitektur - Supersnabba tekniker för fantastiska teckningar! - Supebral bok för en ny hobby!

5 snabba tips hur man snabbt kan lyckas med sin skiss finns på varje uppslag ... Tydligt och bra uppställt!


Författare: Liz Steel
Arkitektur - Supersnabba tekniker för fantastiska teckningar
Översättning: Erik Nisser
ISBN9789177791027
Förlag: Lind & Co

Den här boken rekommenderas varmt för både nya och rutinerade fans av teckning och målning. Den australiensiska konstnären Liz Steel delar med sig av sina bästa tips och tekniker och allt är smart uppställt. T.ex. ett uppslag med historiska byggnader, ett med moderna byggnader, ett med snygga tak, ett med höga byggnader osv. Även om bokens underrubrik är "skissa på fem minuter" så är detta så mycket mer än skissande och blyertspennor. Du kan använda i stort sett vad du vill och vad du har till hands. Ett helt avsnitt handlar om att skissa i akvarell. Gillar det mycket! Och avslutningsvis - om du är ute utan skissblock och bara MÅSTE skissa nu - tips på hur man använder servetter (utan att fastna i det superabsorberande materialet) och parkeringsbiljetter osv. Inga material är "fel" det gäller bara att anpassa sig.

Teckna snabbt med bläck, teckna snabbt med blyerts, teckna snabbt med färgad blyerts,  teckna snabbt med filtpennor, vattenfärg, vattenfärgspennor ... Liz Steel täcker ALLT. Ja, det spelar alltså inte någon roll vad du har hemma - du behöver inte köpa på dig massor av grejor för att komma igång. Det räcker med den här boken. Och så ... kör!

Ett stort plus är att det inte spelar någon roll hur mycket man brukar rita eller inte --- man kan vara erfaren konstnär eller nybörjare och ändå lära sig något nytt --- den här boken passar för alla.

Resultatet blir snabbt lyckat - och det går snabbt framåt!

Varje uppslag innehåller fem tips och idéer från experter, liksom exempel på fantastiska femminutersteckningar som ger mängder av inspiration. Boken täcker ämnen som hur man betraktar något tips för att förstå ett arkitektoniskt objekt, som att snabbt mäta upp det och rita en grundläggande struktur hur man ritar specifika detaljer på ett enkelt sätt, och hur man kan bygga upp sin snabbhet. 

Det här är en lättsam och avslappnade hobby där resultatet blir "bra" på så många olika nivåer. Det blir bra direkt men kan sedan bli bättre och bättre ... Man kan alltid jobba vidare med fem-minuters skisserna på olika sätt! Skissandet gör också att man upplever resor, utsikter, hemstaden osv. på nya sätt - man tränar inte bara upp handens förmåga, utan även ögats och därmed upplevelseförmågan.

Så mycket roligare än att bara plåta med mobilen!

Liz Steel är tecknare och arkitekt och har en bra känsla för olika sorters byggnader.

Noterat om rådet "man tager vad man haver":

Arkitekturskisser på baksidan av parkeringsbiljetter är förresten en omtyckt hobby i Singapore!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.