tisdag 20 mars 2018

FILM: Scooby Doo möter Batman och Mysteriegänget semestrar i Vilda Västern


Batman skakar hand med Robin - f'låt Velma - som löst mysteriet.

Scooby-Doo! & Batman: The Brave and the Bold är en ny film på DVD och BD och VOD som släpps 2018. Det är det första The Brave and the Bold äventyret sedan 2011 - men den serien (som gick i tre säsonger) skildrade Batman och de som han brukade jobba med - och mot. I denna cross-over film möts Batman och hans gäng (diverse mer eller mindre kända seriefigurer från DC universe och Justice League - roligast är Aquaman) och Scooby Doo och resten av Mysteriegänget. Batman överger till och med sin Batmobile i en scen och kör istället Mysterieskåpbilen ... 

Handlingen utgår ifrån att Batman behöver Mysteriegängets hjälp för att lösa sitt enda olösta fall någonsin ... och Batman kallas "the World's Greatest Detective" precis som i början av sin serietidningskarriär, då Batman var ett slags amerikansk Sherlock Holmes, komplett med slängkappa och ovanlig mössa. Att Läderlappsdetektiven och Mysteriegänget passar ihop är så självklart - båda gillar att klura på mysteier - att det verkar konstigt att de inte mötts i ett äventyr förr.

En extra kul twist är att det finns gamla Batman kostymer som passar hela Mysteriegänget - till och med en hundkostym som tillhör Ace - och Velma tar rollen som Robin.

Äventyret är för rörigt att följa för små barn, men om man är insatt i DC världen och Batmans historia, liksom Mysterigängets historia, är det här äventyret desto roligare.Något som kan rekommenderas för alla åldrar är Scooby Doo i vilda västern. Scooby-Doo! Shaggy's Showdown släpptes på DVD 2017 och är det bästa långfilmsäventyr som gjorts med Mysterigänget och deras stora hund. 
Ett äventyr i hästväg ... Mysteriegänget ska rädda Shaggys kusins ranch.
Hela gänget besöker en släkting till Shaggy och får då veta att Shaggys förfader Dapper Jack var en känd desperado och hans spöke sätter nu skräck i staden ... Eller? Vem har något på att tjäna att förstöra turistnäringen i staden? Och hur kan snälle Shaggy vara släkt med en superskurk?

Dessutom måste Shaggy vinna 10 000 i en rodeo tävling för att rädda sin kusins ranch, Scooby blir förväxlad med en ponny (grand danios är en stor hundras) och en ung youtube sensation som sjunger om det underbara livet som cowboy är i själva verket hästrädd ....

Scooby Doo räddar dagen på mer än ett sätt. Till sist visar det sig att Dapper Jack var stadens hjälte - en snäll kille med härtat på rätta stället - precis som Shaggy.

Det finns gott om misstänkta i mysteriet, men det blr aldrig för rörigt och för invecklad och den unga popstjärnan som blir vän med Scooby Doo gör att det finns en ingång för små barn i filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.