onsdag 21 mars 2018

FILM: Home Again - Reese Witherspoon lyser klart utan Stora Små Lögner

En lyckad och lycklig storfamilj där alla är vänner!

Regi: Hallie Meyers-Shyer
Titel: Home Again
Manus: Hallie Meyers-Shyer
Medverkande: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolff, Candice Bergen m.fl.
USA, 2017
Noble Entertainment

Alice (Reese Witherspoon) har lämnat sin man och är beredd att börja ett nytt liv i Los Angeles, med sina två små tjejer. Mannen spelas av en sällsynt hunkig britt som beskrivs som en blandning av Cary Grant och Sean Penn av en av de yngre (avundsjuka) rollkaraktärerna.

Alice blir nämligen något av en konstmecenat när hon återvänder till Los Angeles - hennes pappa var en känd regissör, hennes mamma är en känd och skitsnygg skådespelerska och mamman erbjuder tre unga filmmakare att bo i gäststugan. Två av dem blir störtförälskade i Alice, den tredje hjälper henne med allt möjligt tekniskt - som att designa en supersnygg hemsida för det nya företaget.

Den av de tre som är manusförfattare blir nära vän med Alices äldsta dotter som också är manusförfattare och läser drama i skolan.

På något sätt skapar Alice, de två döttrarna och de tre unga männen en ny familj.

Det är positivt att se unga män skildras som sociala, bra på att laga mat, bra på känslor, jämställda, bra hand med barn osv. Det är så långt från de misslyckade män, de våldsamma män, de #Metoo män och de sociopater som man är vana vid att se och höra när det gäller Hollywood och män.

Det är också positivt med en komedi som lägger tonvikt på vänskap - komedier om och med tjejer brukar antingen handla om att hitta en kille eller att partaja tillsammans.

Home Again tar en gyllene medelväg.

Det här är den bästa amerikanska vänskapskomedi som kommit ut på mycket mycket länge.

Faktiskt sedan regissören Nancy Meyers lyckade The Intern --- se den om ni missat den! --- det slår lyckade vänskapsgnistor mellan Robert de Niro och Anne Hathaway!. (Ja, det är han som spelar "praon" fast han är äldst).

Nancy Meyers är för övrigt producent för den här filmen. Den debuterande regissören och manusförfattaren, Hallie Meyers-Shyer, är skådespelare i botten och dotter till regissören Nancy Meyers. Det är tufft av henne att välja att debutera i en genre som Mamma Meyers i stort sett gjort till sin. Titeln på Home Again hade kunnat vara It's Complicated. För det blir komplicerat! Speciellt när Alices man, som hon vill separera från, inte vill separera, utan dyker upp oanmäld och har åsikter om de nya unga pappafigurer som dykt upp i döttrarnas tillvaro. Plötsligt har Alice för många "friare" på plats.

Temat i filmen är, förutom vänskap, film. Alla i filmen har något med film att göra på något sätt. Förutom Alices före detta man, som jobbar inom musikindustrin.

Filmmusiken i Home Again är gjord av John Debney som även gjort musiken till Djungelboken från 2016.

Reese Witherspoon är för övrigt även aktuell med TV-serien Stora Små Lögner. Som även den handlar om vänskap, men den historien är betydligt mörkare, våldsammare och dödligare.

Home Again är ett litet lyckopiller!

Om man vill kombinera en egen double feature visning kan man med fördel kombinera filmen med The Intern - en annan lyckad, lycklig vänskapsskildring - eller med ett avsnitt av HBO-serien Stora Små Lögner. Vänskapens intrikata mekanismer är så intressanta att studera!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.