torsdag 17 juli 2014

That awkward moment

 

Tre kompisar lovar varandra
att vara singlar .......

--- That Awkward Movie 


 

Tom GormicanThat Awkward Moment

Nordisk Film

Trailern verkar rolig, som en amerikansk buskis, en spring-i-dörrarna fars. Två killar lovar att vara singlar för att stötta den tredje, som just blivit lämnad av sin fru, och så träffar de två stöttande kompisar givetvis direkt sina livs kärlekar, och de måste hemlighålla detta från de andra två kompisarna, och hemlighålla för flickvännerna att de låtsas vara singlar. Och allt utspelar sig i New York, så det finns massor av dörrar att springa i. En god idé som förvaltats slarvigt.

Det finns massor av New York filmer. Massor av romantiska komedier i New York. Behövs det fler ännu en romantisk komedi? Eller comedy romance som det brukar kallas när killar är huvudpersonerna --- men det är likaväl romantik komedi. Tre ordinära historier varvas --- killen som separerar från sin fru för hon är otrogen och som hjälplöst försöker få henne tillbaka, killen som blir kär i sin bästa kompis och killen som blir kär i en medarbetare på jobbet --- men blir av med henne när han inte vill gå på hennes pappas begravning För relationer handlar ju bara om att ha kul, inte något allvarligt, menar han och hon menar att relationer handlar om att ställa upp för varandra.

Alla intrigerna känns igen från en massa andra romantiska komedier, lite Juno, lite High Fidelity, lite Notting Hill … Zac Efron karaktären skaffar till och med en nyckel till en låst park, typ som den i Notting Hill och där sker den obligatoriska återföreningen efter en mycket offentlig kärleksförklaring (också ett obligatiriskt rom-com moment) på en författaruppläsning.

Det blir inget flyt i någon av de tre historierna, och man bryr sig egentligen inte om hur det går för de tre huvudpersonerna heller. I hela New York måste det finnas intressantare killar och intressantare historier än dessa. Trailern lovar runt, men håller tunt. Det måste finans roligare dörrar att springa i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.