torsdag 17 juli 2014

Svarta Madam

Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som spökar här?!

Lätt och läskigtLätt och läskigtKatarina Genar
Svarta madam
Serie: Mystiska skolan
Illustrationer: Alexander Jansson
Bonnier Carlsen
Mystiska skolan är en ny serie böcker från Bonnier Carlsen , en av Lätt att läsa serierna, denna serie är märkt Lätt och läskigt med grinande dödskallar. Böckerna passar både som högläsningsböcker och som de första läsa själv böckerna.
Författaren Katarina Genar har också skrivit många böcker för äldre läsare.
Svarta madam är den första boken i Mystiska skolan serien. Man får träffa lilla Greta som går i ettan i skolan, och skolan är jättegammal. Över hundra år. Grinden gnisslar. Det finns spindelväv i fönstren. Det knakar i väggarna. Och Greta tror att det är spökena (fast gamla hus andas) och det verkar som om hon hoppas på att få träffa ett spöke, för hon påpekar att de minsann inte visar sig för vem som helst.
Sally, en av de äldre eleverna, gillar att köra med de yngre eleverna, och hon lurar dem att leka Svarta madam framför toalettspegeln . Men det är farligt för Svarta madam kan komma ut ur spegeln och ta folk … De får inte direkt kontakt med ett spöke, men de lyckas skrämma upp sig själva ändå. Senare på toaletten träffar Malte och Greta ett riktigt snällt spöke som varit lärare tidigare på skolan.
De är glada för att de fått se ett riktigt spöke och att de har en rolig hemlis tillsammans. Greta, Malte och den skrattande Spökfröken. Eller den spökande Skrattfröken?!
Det återstår att se om Skrattfröken kommer tillbaka och spökar i nästa del, Anden i glaset, som kommer ut hösten 2014.
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.