fredag 29 september 2017

Mästare i skräck: Lena Arro, Katarina Genar och Lena Ollmark. Mysryslig och härlig höstläsning!

Lena Ollmark, Katarina Genar och Lena Arro. Foto Belinda Graham.

Lena Ollmark, Katarina Genar och Lena Arro skriver alla bästsäljande böcker där det övernaturliga spelar den stor roll. En hel del av deras böcker marknadsförs för slukaråldern, men många är definitivt allåldersböcker.

Speciellt Lena Arros splitternya bok som kom ut den 25 september 2017! En guidebok där man lär sig massor om geografi och historia och kulturhistoria - utan att man märker det - och DESSUTOM får man en spännande skönlitteratur skriven spökhistoria för varje ställe som Lena besökt! De mysiga rysningarna bara sprider sig längs ryggraden ... Bilderna är också perfekt gjorda, så där mystiska och suggestiva som det ska vara i en sådan här bok.

Så här marknadsförs boken:

"Visste du att Sverige är fullt av spöken? Över hela landet finns det platser där det händer saker vi helt enkelt inte kan förklara. Den här boken berättar om flera av de platserna. Följ med till Ales stenar i Skåne där vikingakungen Ale fortfarande härskar, och åker du till Döda fallet i Jämtland får du se upp för Vildhussen,som var den som stoppade vattenflödet så att fallet numera är helt uttorkat. Och kom ihåg att se dig över axeln om du besöker Falks grav i Västergötland. Man vet aldrig vad som lurar vid en gammal gravmitt i skogen där det alltid ligger färska blommor ...

Den här boken berättar om tio av Sveriges mest läskiga, mystiska och oförklarliga platser. Till varje kapitel hör en spökhistoria som kanske eller kanske inte är sann. "

Lena Arro med sin splitternya bok.

Det här är alltså en blandning av fackbok och skönlitterär bok och en hissnande vacker konstupplevelse.

Det här är absolut den bästa bok jag har läst i sin genre!

Men boken är också praktiskt taget unik i sin genre. Kulturforskning på spökhistorier och varför folk tror som de tror och varför landskapet ser ut som det gör tillhör inte det vanliga.

Här finns det MYCKET kvar att upptäcka!

Man har bara skrapat på ytan, som Dick Harrison sa när han pratade om utgrävningarna av Kalmar och Kalmar slott tidigare idag.

Från Döda Fallet till Ale Stenar
marknadsförs som barnbok för 9-12 års åldern med kan läsas av alla åldrar (förutom pekboksentusiaster) håller du på med ett specialarbete om spöken och gamla legender är detta en GULDGRUVA!

Och nämnde jag att boken är SÅ HIMLA VACKER? Det här förtjänar att bli årets julklappsbok, glöm alla mossiga gamla deckare!

Bara sjunk in i den här boken och hela lovet är räddat ... Men vänta förresten inte till jul, köp den som Halloween-present. Helst till dig själv. Eller till eventuella spöken som kommer på besök.

Trick or treat?!

Det här är minsann en sann "treat" med massor av "tricks"!


Lena Ollmark signerar sin nya bok Höstväsen.

Lena Ollmarks nya bok har jag inte läst - än. MEN jag har läst trilogin om Firnbarnen, en riktigt rolig trilogi för slukaråldern där skräck och humor mixas. Mycket humor. Det roligaste är faktiskt de tre huvudpersonerna som mer eller mindre "tvingas" bli vänner, trots att de inte alls passar ihop eller har något gemensamt eller några gemensamma intressen. förutom att bekämpa Ondskan som infiltrerat skolan ... Lena Ollmark verkar vara en rigtigt busig person, en sådan som bara VÄNTAR bakom knuten för att säga BU! och sedan skratta jättemycket!


Katarina Genar med sin nyaste bok Spökflickan.

Katarina Genars bok läsete jag i somras och WOW vilken bok! 

Katarina Genar kallas gång på gång för den moderna tidens Maria Gripe och det är både rätt och fel.
Rätt för att det är menat som välförtjänt beröm och Katarina Genar har samma sätt att fånga magiskt realism på, och en svårgripbar vemodig känsla (något som inte är vanligt i svensk litteratur), fel för att Katarina Genar har ett helt eget sätt att leverarea mysrys på och ett helt eget språk.

Dessutom har man ett häftigt mysterium att lösa i varje Katarina Genar bok och de är FRISTÅENDE! I detta tidevarv där man ständigt blir påprackad serier och aldrig får något ordentligt slut är det underbart.

Spökflickan är en läsupplevelse i en klass för sig. Det enda som kan konkurrera är en annan Katarina Genar bok. Som till exempel Silvervinges hemlighet.

Extra plus för Lina Bodéns suggestiva omslag med de vackra rosorna som gradvis bleknar och byter färg och det mystiska gamla fotot. DET känns Maria Gripe! 

Katarina Genar är också aktuell med sin nya bok Mystiska Skolan: Spöksången, som är för läsare som just knäckt läskoden och vill ha lite rolig och mysryslig läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.