fredag 29 september 2017

Frances Hardinge - Kändisar växer på träd!


Frances Hardinge har fullspäckat schema på Bokmässan. Här uppträder hon i GP:s monter. 

Kändisar växer på träd på Bokmässan. Var man än går så finns det en stor kändis som pratar om sin bok, som signerar sina böcker eller som blir intervjuad i en monter.

Frances Hardinge är lätt att känna igen (bland annat på grund av sin snygga hatt, som hon har på sig på alla promo-bilder också!) och här sitter hon bekvämt tillrätta i GP:s monter och pratar om sin nya bok.

Lögnernas träd. (Nej, det handlar inte alls om att kändisar växer på träd!)

Lögnernas träd finns nu i BW pocket och den har vunnit massor av priser och blivit kritikerrosad över hela världen.

Jag hoppas att inte Frances turnerar för mycket. Hon måste ju skriva en ny bok! SNART!Fjortonåriga Faiths föräldrar bestämmer sig för att flytta ut till en vindpinad ö vid engelska kusten och hon förstår att det ligger mer bakom beslutet än vad de vuxna låtsas om. När hennes pappa kort därefter omkommer under mystiska omständigheter tror Faith sig veta något som kan ha betydelse. Men hon är bara en flicka, och i 1800-talets England anses hon inte värd att ta på allvar. Om hon ska få någon klarhet i vad som hänt måste hon ta reda på det på egen hand.


I jakten på ledtrådar hittar hon ett märkligt träd bland sin fars tillhörigheter. Det växer och bär frukt bara om man berättar en lögn för det. I gengäld avslöjar trädet en sanning. Eftersom trädet kan vara hennes enda chans att få reda på vad som hände hennes pappa, sprider hon lögn efter lögn över den lilla ön. Men lögner har en tendens att få eget liv ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.