fredag 29 september 2017

Första mötet på fredagen ... Vei!

Älskade fina Sara! Foto: B. Graham

Älskade fina Sara! Nu har hon en ny succé på gång i ett nytt samarbete!


Nyss var hon ju SMats med hela svenska folket ... eller inte, för nej, det där smeknamnet för Sara och Mats (Strandberg) fastnade aldrig! Men skämt åsido, alla har väl hört talas om Cirkeln-Eld-Nyckeln - en massiv succé som även blivit seriealbum och film!


Författaren Sara Bergmark Elfgren och tecknaren Karl Johnsson har jobbat tätt ihop med både berättelsen och bildlösningar. Duon har hämtat inspiration i den nordiska mytologins gestalter, och låter dem befolka ett universum där skandinaviska bronsåldersbyar möter babylonisk arkitektur. Resultatet är en unik svensk serie, som upphovspersonerna beskriver som "nordisk mytologi möter Game of Thrones möter The Hunger Games". En storslagen matiné i serieformat.

Historien om Vei har tillkommit under flera års samarbete mellan Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson. Serien började som följetong i tidningen Utopi, men har nu arbetats om från grunden och kommer att släppas i två böcker. Den andra och avslutande delen kommer 2018.
Sara och Karl - de skarpa hjärnorna bakom Vei. Foto B Graham


Sara Bergmark Elfgren är en av författarna bakom Cirkeln och de andra böckerna i Engelsforsserien, som översatts till 25 språk. Hon har även gjort fina bilderböcker som
Nu leker vi! och Just nu har vi varandra.

Karl Johnsson har bland annat tecknat Berättelser från Engelsfors och serieromanen Mara från Ulthar Fantomen och den nya barnboken Olympen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.