söndag 27 oktober 2019

Sjörövarhöst - Härligt återseende med Skorstensbarn och Älvor och Pirater!

Författare: Mårten Sandén
Titel
: Sjörövarhöst
Illustrationer: Lina Bodén
ISBN: 9789129714159
Förlag: Rabén & Sjögren

Utgivningsdatum: 2019-09-13Sjörövarhöst är den härliga - och höstfyllda! - uppföljaren till vinterboken Skorstensbarn (som var årets adventsbok) och sommarboken Älvsommar.

Nu får vi återigen färdas genom ett magiskt Stockholm! Vindarna viner, höstlöven virvlar, Stella läser mysterieberättelser om Den flygande holländaren, ett mystiskt spökskepp ...
Och plötsligt befinner hon sig själv i ett äventyr som slår allt som någonsin levererats i Pirates of the Caribean!

Att gilla med Sjörövarhöst: Familjen skildras på ett väldigt självklart sätt. Och ingen i familjen är biologiskt släkt med varandra, men vad har det med saken att göra? familj är familj!
Stella är Stella, lillebor Issa är lillebror, och Miriam är mamma. Miriam har själv också växt upp somhittebarn eller på barnhem och en del av Miriams mysterium löstes i Älvsommar.

En större familj är Skorstensbarnen. De har bildat en egen familj, likt Peter Pans "the Lost Boys", uppe på taken. Och Skorstensbarnen känns också som Miriams, Stellas och Issas familj.

Del i familjen är också Stellas egen lyktfé (en älva som påminner lite om Tingeling, fast mycket trevligare!)

Stella är huvudperson i det här mysteriet, det visar sig att det kommer ett spökskepp med vindarna till Stockholm, och det är bara Stella som kan kontrollera det ... och bara så länge hon förblir den godhjärtade och hjälpsamma Stella vi har läst känna i tidigare böcker.

Berättelsen är helt fantastisk - i ordets rätta bemärkelse! Stockholmsskildringarna är underbara, och vilken twist som serveras på slutet ...

Bilderna är också helt magiska, Lina Bodén fångar både karaktärerna och miljöerna på ett underfundigt och nyanserat sätt och bygger upp en trovärdig och inspirerande värld.

Hösten verkar både härlig och magisk och lovande i den här boken! 

Stockholm är oemotståndligt vackert!

Och förhoppningsvis kommer Stella och hennes vänner tillbaka till våren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.