tisdag 29 oktober 2019

För alltid ... Tio år med mysrysmästaren Ingelin Angerborn


Författare: Ingelin Angerborn
Titel: För alltid
ISBN: 9789129717358
Förlag: Rabén & Sjögren


Det finns ingen början.
Det finns inget slut.
Det finns ingen tid ...


För TIO år sedan kom Ingelin Angerborns bok För alltid ... Detta firas med en nyutgåva med NYTT omslag! Och flera av Ingelin Angerborns böcker kommer att komma ut i nyutgåva! 
Heja tioårsjubileumet!

Det märks på datumen i boken (1909 och 2009) att det gått tio år, annars inte. Det kunde lika gärna ha utspelat sig sommaren 2019.

Nora är hela sommarlovet hos sin mammas kompis Vanja i en liten förfallen och mystisk stuga på landet ... och Nora gillar Vanja, men det hela utvecklar sig till en hemsk sommar, med konstiga SMS och ett brev som någon skrivit till Nora för 100 år sedan ... och så verkar hon sammankopplad med en kille som heter Aron. Samma namn som Nora, fast tvärtom ... Aron dog för 100 år sedan, på sin födelsedag. Samma fördelsedag som Nora har. Nora börjar undra om hon också kommer att dö på sin födelsedag ... Är det därför hon får alla varsel?

Det här är givetvis en kanondebut av en ny författare, det här var Ingelin Angerborns första succé. Massor av toppbetyg.

När man läser den nu ... kan man konstatera att man inte borde ha läst Hjärta av damm först. (Eller den nya serien Spökkameran). Den är mycket hemskare och mer action och känns mer äkta ... och det är helt naturligt att de levande kan få kontakt med andar, speciellt barn som har ett öppet sinne (och inte bara kollar på sina mobiler ...)


Vi har väl bullat upp med för mycket Halloweenläsning och spökböcker till läslovet. Så om du ska läsa För alltid ... läs bara den. Läs inte Hjärta av damm och Hjärta av sten först, för de är mycket, mycket bättre och ger mycket bättre kalla kårar!


För alltid ... är inte hemsk eller skrämmande. Den envisas också med att komma med alternativa naturliga förklaringar på allting, och det är en besvikelse.


Man vill ju ha spöken! Eller hur? ;D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.