tisdag 22 oktober 2019

Cirkusdeckarna och skolmysteriet - Ny serie med hela Sveriges deckarfavoriter!


Författare: Dan Höjer
Titel: Cirkusdeckarna och skolmysteriet
Serie: Lättlästa mysterier (del 2)
Illustrationer: Tomas Antila
ISBN: 9789155266905
Förlag: Bokförlaget Semic

Utgivningsdatum: 2019-07-29


De är tvillingar. De är cirkusartister. De är deckare.

De har en HELT NY bokserie!


De är ... de populära cirkustvillingarna Kaspar och Katinka!


Det finns en hel serie böcker av Dan Höjer, där tvillingarna och deras populära cirkus reser land och rike runt och man lär sig MASSOR om Sveriges geografi, och vad som är typiskt för olika regioner!

Det är som På Spåret, eller Nils Holgerssons underbara resa, fast bättre, och utan tåg och utan gäss. Men med en massa andra skojiga djur!

I den här nya serien vänder man sig till de allra yngsta nybörjarläsarna. Man har alltså mindre text och mer bilder - OCH alla bilderna är i färg!!! - jämfört med originalserien.

Men det är INTE lättare att lösa mysteriet! Man får också leta ledtrådar i bilderna inte bara i texten, och man får verkligen ha ögonen med sig när man läser ...

Det är lagom svårt (och inte alls speciellt lätt!) att räkna ut hur allt hänger ihop. På slutet förklaras allt bild för bild och man får reda på var ledtrådarna gömde sig och varför "de misstänkta" gjorde som de gjorde ... Alla beter sig ju helt logiskt, enligt egen agenda!

I det här äventyret ska Cirkusdeckarna uppträda på en skola och så försvinner en dyr staty och en lärare ... Barnen är förtvivlade. Över att deras älskade lärare är borta alltså. Rektorn är mer förtvivlad över den dyra statyn.

Jättebra bok för högläsning, för att börja-läsa-själv, för att läsa tillsammans och för att leta ledtrådar i bilderna tillsammans ...
Till alla vuxna: tror du att du är snabb på att lösa mysterier? Tror du att du kan, bara för att du läser 600-sidor tjocka deckarromaner på påsklovet? Tänk om! Ledtrådarna i bilderna gör att mini-deckarna du läser för (eller med) mycket väl kan lösa mysteriet innan du ens hinner säga cirkusdeckare ...

Det här är en perfekt börja-läsa-bok för att inviga nya läsare inte bara i hur kul det är att läsa, utan också i källkritik, både när det gäller text och bilder, eftersom ingenting visar sig vara som man först trodde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.