tisdag 29 oktober 2019

SCEN: Showen Mamma Mia the party till RondoRondo håller stängt under våren. Anledningen: hela stället ska byggas om till grekisk taverna inför succéshowen "Mamma Mia The Party".

Abba-legendaren Björn Ulvaeus är i Göteborg under onsdagen för att leverera nyheten om att showen "Mamma Mia The Party" kommer till Rondo för den klassiska festlokalens största satsning någonsin.


– Det är ett välkänt faktum att folk från Västkusten inte åker till Stockholm för att roa sig. Så om inte ni kommer till Stockholm så kommer vi hit, sade Björn Ulvaeus på plats på Rondo.

Showen bygger på succéfilmerna Mamma Mia, som i sin tur bygger på musikalen med samma namn. Som förstås är skapad baserad på Abbas klassiska låtar.

Tanken med showen är att inkludera publiken i showen som utspelar sig på Nikos grekiska taverna. Man ska vara mitt i festen, mitt i musiken, allt avslutas med ett fullt dansgolv.

Samtidigt sänks kapaciteten från nuvarande cirka 800 till 550 platser, där samtliga är för ätande gäster.

– Det kommer inte finnas en enda dålig plats i hela lokalen, och i den här digitala tiden känns det roligt med närheten och kontakten mellan publiken och artisterna, säger Björn Ulvaeus.
Rondo renoveras

Därför ska nu Rondo genomgå omfattande ombyggnationer för att miljön ska bli den rätta.

– Detta är den största satsningen vi någonsin gjort på Rondo. Det blir ett helt nytt nöjeskoncept för Göteborg och hela södra Sverige, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Showen har tidigare gjorts i London och går sedan 2016 på Tyrol i Gröna Lund i Stockholm där den spelas till och med april nästa år. Premiären i Göteborg är satt till 28 augusti 2020 och sedan kommer showen att stanna på Rondo till och med trettonhelgen 2021. Förutom i Göteborg ska den också sättas upp i USA och Tyskland.

– Göteborgsproduktionen av "Mamma Mia! The Party" blir alltså vår tredje. Den kommer att ha premiär alldeles innan Las Vegas, säger Björn Ulvaeus som är exekutiv producent för föreställningen.

– Jag är glad att vi fick ihop logistiken för nästan allt jag har varit inblandad i har fått ett så fint mottagande här i Göteborg. Utom en kväll på Trädgårns nattklubb 1971 med Festfolket och sex personer i publiken, men det är glömt och förlåtet.

Biljetterna till Abba-festen på Rondo släpps den 29 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.